Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yakalanan şüphelilerden 82’sinin tutuklandığını, 54’ü hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığını, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğünü belirtti.

Abdulkadir Selvi Mansur Yavaş için ne dedi? İşte köşe yazısındaki bomba iddialar
Abdulkadir Selvi Mansur Yavaş için ne dedi? İşte köşe yazısındaki bomba iddialar
İçeriği Görüntüle

Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı koordinesinde, KOM ve İstihbarat Başkanlıklarının desteğiyle yürütüldüğünü ifade etti. Operasyonların; Ankara, Balıkesir, Batman, Burdur, Çorum, Denizli, İstanbul, Kars, Kocaeli, Malatya, Manisa, Osmaniye, Samsun, Siirt ve Tekirdağ merkezli olmak üzere toplam 46 ilde gerçekleştirildiğini aktardı.

Açıklamada, şüphelilerin FETÖ’nün adliye, askeri, eğitim ve öğrenci yapılanmaları ile diğer mahrem yapılanmaları içerisinde faaliyet yürüttüklerinin, kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıklarının, ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim sağladıklarının ve örgüt yöneticileriyle irtibatlı olduklarının tespit edildiği kaydedildi. Ayrıca bazı şüphelilerin, örgüt tarafından “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evlerinde barındıkları belirtildi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne ve vatandaşlarımızın huzuruna kasteden FETÖ ve yapılanmalarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Operasyonlarda emeği geçen tüm güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: İhlas Haber Ajansı