Geylan, bayramın iptal edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, “23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır” dedi.

KDK'den emsal karar: Ya izin verilecek ya ücret ödenecek
KDK'den emsal karar: Ya izin verilecek ya ücret ödenecek
İçeriği Görüntüle

Yaşanan acıların toplumda derin izler bıraktığını ifade eden Geylan, öğrencilerin de bu süreçten etkilendiğini vurguladı. Ancak bayramların aynı zamanda toplumsal yaraların sarılmasına katkı sunduğunu dile getiren Geylan, 23 Nisan’ın çocukların psikolojik olarak destekleneceği bir süreç olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Geylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlatarak, 23 Nisan etkinliklerinin yalnızca bir kutlama olmadığını, aynı zamanda çocuklara milli, tarihi ve kültürel değerlerin aktarılması açısından önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Açıklamasında kararlılık mesajı veren Geylan, bu anlamlı günün gerektirdiği şekilde kutlanacağını belirterek, “Bu gayretten asla geri durmayacağız” dedi.

23 Nisan Perşembe günü milyonlarca öğrencinin hem hayatını kaybeden çocukları dualarla anacağını hem de bayramı vakur bir coşkuyla kutlayacağını ifade eden Geylan, toplumun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Merve Kayış