Çorum 1 Mayıs Tertip Komitesi, kentte düzenlenen 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliklerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Komiteyi oluşturan Türk-İş, DİSK ve KESK imzasıyla yapılan açıklamada, emekçilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen mitingin büyük bir coşku ve dayanışma ruhu içinde tamamlandığı belirtildi.
Yapılan açıklamada, 1 Mayıs’ın sendikalar, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, gençler, kadınlar, emekliler, kamu emekçileri ve işçilerin katılımıyla anlamına uygun şekilde sahiplenildiği ifade edildi.
Sabah saatlerinde Çorum Devlet Tiyatro Salonu önünde başlayan yürüyüşle emekçilerin Kadeş Barış Meydanı’na hareket ettiği belirtilirken, süreç boyunca atılan sloganlar ve taşınan pankartların 1 Mayıs’ın yalnızca bir kutlama değil, aynı zamanda hak, adalet, demokrasi ve insanca yaşam talebinin güçlü bir ifadesi olduğu vurgulandı.
Kadeş Barış Meydanı’nda düzenlenen mitingde emek örgütü temsilcileri; geçim sıkıntısı, düşük ücretler, güvencesiz çalışma, emekli yoksulluğu, adaletsiz vergi sistemi ve demokratik haklara yönelik sorunlara dikkat çekti. Alanı dolduran katılımcıların daha eşit, özgür ve insanca bir yaşam talebini ortak şekilde dile getirdiği ifade edildi.
Tertip Komitesi açıklamasında, 1 Mayıs’a katılan tüm siyasi parti ve kitle örgütlerinin milli değerlerle ilgili bir sorun taşımadığı vurgulanarak, hiçbir saygısızlığa izin verilmediği belirtildi. Ayrıca milli değerlerin kimsenin tekelinde olmadığı ifade edilerek, sosyal medyada yer alan provokatif paylaşımlar kınandı.
Açıklamada, 1 Mayıs alanının emekçilerin ortak mücadele ve dayanışma iradesinin ortaya konulduğu bir alan olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“1 Mayıs alanı, emekçilerin yan yana geldiği sıradan bir miting alanı değildir. 1 Mayıs alanı; sömürüye ve haksızlığa karşı itirazın yükseldiği, ortak mücadelenin güç kazandığı bir irade alanıdır. Çorum’da bu yıl ortaya çıkan katılım, emekçilerin yalnız olmadığını; işçinin, kamu emekçisinin, emeklinin, kadının, gencin ve halkın taleplerinin ortak bir mücadele hattında buluşabileceğini göstermiştir. Bu nedenle 1 Mayıs’ta ortaya çıkan birlik yalnızca bugüne ait bir coşku olarak kalmayacaktır. Bu dayanışmayı ve ortak mücadele bilincini işyerlerinde, meydanlarda, mahallelerde ve yaşamın her alanında büyütmeye devam edeceğiz. Emekçilerin birliği, halkın dayanışması ve örgütlü mücadelesi oldukça daha adil, daha özgür ve daha insanca bir gelecek mümkündür. 1 Mayıs’ta alanlarda yan yana gelen herkesin emeği, katkısı ve dayanışması bizim için değerlidir.”
Komite, etkinliğe katkı sunan tüm emekçilere, kurumlara, teknik ekiplere ve basın mensuplarına teşekkür etti.




