CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, partilerinden istifa etmeyeceklerini ve siyasi çalışmalarını Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında sürdüreceklerini açıkladı. İki milletvekili, Özgür Özel ve yeni siyasi oluşuma katılmayı planlayan isimlerle geçmişten gelen dostluklarını koruyacaklarını ancak bundan sonra farklı siyasi yollarda ilerleyeceklerini belirtti.

Açıklamalar, mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevinden alınan Özgür Özel’in yeni bir parti kurulacağını duyurmasının ardından geldi. CHP’den çok sayıda milletvekilinin yeni oluşuma katılacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken Erol ve Yazgan, mevcut partilerinde kalacaklarını kamuoyuna ilan etti.

Gürsel Erol CHP çatısı altında devam edecek

Yazılı bir açıklama yapan Gürsel Erol, siyasetin ortak hedeflere ulaşmak için zaman zaman farklı yolların tercih edilebildiği uzun bir yolculuk olduğunu söyledi. CHP’den ayrılan veya ayrılmayı düşünen isimlerle yıllarca aynı mücadeleyi verdiklerini belirten Erol, ortak emek ve dostlukların bir günde ortadan kalkmayacağını ifade etti.

Partide kalmanın da farklı bir siyasi oluşumda yer almanın da demokratik bir tercih olduğunu vurgulayan Erol, kararlar farklılaşsa bile karşılıklı saygının korunması gerektiğini dile getirdi. Erol, kendi tercihinin Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde siyasi çalışmalarını sürdürmek olduğunu açıkladı.

CHP’yi Cumhuriyet’in emaneti olarak tanımladı

Gürsel Erol, CHP’nin kendisi için yalnızca bir siyasi parti olmadığını belirterek partinin Cumhuriyet’in kurucu değerlerini, demokrasi anlayışını ve halk egemenliği idealini temsil ettiğini söyledi. CHP’yi kökleri Millî Mücadele’ye, gövdesi Cumhuriyet değerlerine uzanan 103 yıllık bir çınar olarak nitelendirdi.

Erol, yıllardır emek verdiği siyasi yuvasında inandığı değerleri savunmaya devam edeceğini kaydetti. Önemli olanın her zaman yeni bir yol seçmek değil, inanılan ilkelerden vazgeçmeden mücadeleyi sürdürmek olduğunu ifade etti.

Yazgan’dan Özgür Özel’e abi mesajı

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, siyasette yolların ayrılabileceğini ancak ortak geçmiş ve mücadelenin inkâr edilemeyeceğini belirtti. Yazgan, Özgür Özel’i yıllarca birlikte mücadele ettiği bir yol arkadaşı ve aynı zamanda abisi olarak gördüğünü söyledi.

Yeni oluşumda yer alacak isimlerle geçmişte aynı davaya inanarak omuz omuza çalıştıklarını ifade eden Yazgan, verilen emeğin ve kurulan dostlukların siyasi hafızalarının değerli bir parçası olduğunu kaydetti. Buna rağmen siyasette her adımın birlikte atılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Davamız aynı, yolumuz farklıdır

Ahmet Baran Yazgan, siyasi tercihini “Davamız aynı, yolumuz farklıdır bugünden sonra” sözleriyle açıkladı. Yazgan, Özgür Özel ve yeni oluşuma katılacak isimlerle kişisel bağlarını koruyacağını ancak Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde kalacağını bildirdi.

Siyasette baba ile oğlun ya da abi ile kardeşin her konuda aynı kararı vermeyebileceğini belirten Yazgan, ayrışmanın geçmişteki mücadeleyi değersizleştirmediğini söyledi. Milletvekili olarak kendisine verilen emanete CHP çatısı altında sahip çıkmaya devam edeceğini ifade etti.

Kıvanç Azman CHP’den istifa etti
Kıvanç Azman CHP’den istifa etti
İçeriği Görüntüle

Baba ocağında yeniden buluşma çağrısı

Yazgan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, sosyal adalet ve tam bağımsızlık değerlerini savunan herkesin ortak evi olduğunu belirtti. Partinin kapısının bu değerlere inanan herkese her zaman açık olduğunu kaydetti.

Farklı bir siyasi yolda ilerlemeyi tercih eden isimlerin gelecekte yeniden CHP çatısı altında buluşacağına inandığını söyleyen Yazgan, Edirne ve Türkiye için çalışmayı sürdüreceğini açıkladı. Cumhuriyet’e ve CHP’ye sahip çıkmanın tarihî bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Özgür Özel yeni partiyi duyurmuştu

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevinden alınan Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yeni bir siyasi parti kurulacağını açıklamıştı. Özel, yeni oluşumun milletvekilleriyle birlikte kurulacağını ve TBMM’de ana muhalefet görevini üstlenmeyi hedeflediğini söylemişti.

Yeni partiye CHP’den yaklaşık 100 milletvekilinin katılabileceği ileri sürülürken hangi isimlerin CHP’de kalacağı veya yeni oluşuma geçeceği tartışılmaya devam ediyor. Gürsel Erol ve Ahmet Baran Yazgan’ın açıklamalarıyla iki milletvekilinin CHP’den ayrılmayacağı kesinleşmiş oldu.

Muhabir: Haber Merkezi