Kabadüz Belediyesi'nde düzenlenen basın toplantısında, YEDAŞ'ın Ordu genelinde gerçekleştireceği 15 milyar liralık yatırım programı kapsamında ilçeye yönelik projeler kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıya Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ile YEDAŞ Ordu Bölge Müdürü Mustafa Öztürk katıldı.
Son 5 yılda 165 milyon liralık yatırım yapıldı
Toplantıda konuşan YEDAŞ Ordu Bölge Müdürü Mustafa Öztürk, Kabadüz'de 9 bin 322 aboneye hizmet verildiğini, ilçede 147 trafo ve 898 kilometrelik enerji hattının bulunduğunu söyledi.
Son yıllarda gerçekleştirilen bakım, yenileme ve teknoloji yatırımları sayesinde enerji dağıtım hizmetlerinde önemli iyileşmeler sağlandığını belirten Öztürk, son 5 yılda ilçede 165 milyon liralık yatırım ve bakım çalışmasının hayata geçirildiğini ifade etti.
Öztürk, abone başına ortalama kesinti süresini gösteren SAIDI değerinde yüzde 55, abone başına ortalama kesinti sayısını ifade eden SAIFI değerinde ise yüzde 56 oranında iyileşme sağlandığını kaydetti.
Hedef kesintisiz ve sürdürülebilir enerji
Yeni dönemde yatırım bütçesini yaklaşık üç kat artırarak 442 milyon liraya çıkaracaklarını belirten Öztürk, planlanan çalışmalarla ilçenin artan enerji ihtiyacının karşılanmasının ve hizmet kalitesinin daha da yükseltilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Öztürk, "Kabadüz'ün artan enerji ihtiyacını karşılayacak, hizmet kalitesini yükseltecek ve şebekeyi geleceğe hazırlayacak yatırımları hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.
Başkan Kaya: İlçenin geleceğine katkı sağlayacak
Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise enerji altyapısına yönelik yatırımların ilçenin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Kabadüz'ün son yıllarda nüfus ve ekonomik faaliyetler açısından büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Kaya, güçlü ve modern bir enerji altyapısının bu gelişim için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.
Kaya, YEDAŞ tarafından planlanan 442 milyon liralık yatırımın yalnızca mevcut ihtiyaçları karşılamakla kalmayacağını, ilçenin geleceğine de önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
