Okuma kültürünü geliştirmek ve öğrencileri kitapla buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İlçe Millî Eğitim Müdürü İdris Makineci, Şube Müdürü Hasan Çınar, Okul Müdürü Ramazan Gürbüz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte özellikle 4 ve 5’inci sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 600 öğrenci yer aldı.

Programda konuşan yazar Yaşar Bayraktar, yazarlık süreci ve eserlerinin ortaya çıkış hikâyeleri hakkında bilgi verdi. Bayraktar, kaleme aldığı “Zerdali” adlı eserini tanıtarak kitapta yer alan “Dedemle Bir Yıl” bölümüne değindi. Öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Bayraktar, okumanın bireysel gelişimdeki önemine dikkat çekti.
Etkinlik sonunda yazar Yaşar Bayraktar, “Zerdali” kitabını öğrencilere imzalayarak hediye etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda renkli anlar yaşandı.

Proje kapsamında etkinliklerin devam edeceği belirtilirken, yapılan sınavlarda başarılı olan 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerinin farklı yazarlarla buluşturulacağı ifade edildi. Bu doğrultuda 5’inci sınıf öğrencilerinin yazar Metin Özdamar ile bir araya geleceği bildirildi.
“Osmancık Okuyor” projesi ile öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının artırılması ve yazarlarla doğrudan iletişim kurmalarının sağlanması hedefleniyor.




