Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında ilçeye ulaşımı sağlayan çevre yolu üzerinde yaşanan trafik güvenliği sorunları yerinde değerlendirildi. Özellikle Amasya yönünden gelen araçların Mecitözü ilçe merkezine giriş yaptığı noktada trafik akışının tehlike oluşturduğu ve bu bölgede kazaların sıkça yaşandığı ifade edildi. Bu doğrultuda, söz konusu güzergâha bir üst geçit ya da modern bir kavşak sistemi yapılması gerektiği, ilçe yöneticileri tarafından heyete aktarıldı.

Mecitözü Kaymakamı Fatma Gül Nayman, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, AK Parti Mecitözü İlçe Başkanı Ahmet Bilgin'in de hazır bulunduğu incelemede yerel yöneticiler, halkın uzun süredir dile getirdiği bu talebin artık bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini belirtti.

Mecitözü Süt Üreticileri Birliği’ne ziyaret
Mecitözü Süt Üreticileri Birliği’ne ziyaret
İçeriği Görüntüle

Başkan Aylar: “Bu Konunun Takipçisi Olacağız”

Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar yaptığı açıklamada, “İlçemiz için son derece önemli olan bu ulaşım meselesinin çözülmesi adına Valimiz ve milletvekillerimizle sahada birebir durumu yerinde inceledik. Amasya yolundan gelen araçların ilçe merkezimize giriş yaptığı noktada ciddi bir trafik güvenliği riski var. Bir üst geçit ya da kontrollü kavşakla bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyoruz. Sayın Kaymakamımız ve ilçe başkanımızla birlikte bu konunun yakından takipçisi olacağımızı tüm Mecitözü halkına duyuruyoruz,” dedi.

Ulaştırma Bakanlığına iletilecek

Çorum Valisi Ali Çalgan, bölgedeki trafik düzenlemeleriyle ilgili yapılması gereken çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile paylaşacaklarını belirtti. Milletvekilleri de konunun takipçisi olacaklarını ve Mecitözü’nün bu talebinin önümüzdeki dönemde yatırım programına alınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Halk Güvenli Ulaşım İstiyor

İlçe sakinleri ise uzun süredir bu noktada meydana gelen kazalardan endişe duyduklarını ifade ederek, yapılacak herhangi bir düzenlemenin can ve mal güvenliğini büyük ölçüde artıracağını söyledi. 

Muhabir: Ebru Çalık