Arca Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, yeni sezon öncesinde takımın oyun planı, transfer çalışmaları, kamp süreci ve Galatasaray maçı hakkında açıklamalarda bulundu. Ön alan baskısı yapan, kompakt hareket eden ve topa sahip olduğunda oyuna hükmeden bir takım hedeflediklerini belirten Uçar, “Arca Çorum FK bu sezon lige renk katacak” dedi.

Düzce’deki Topuk Yaylası Tesisleri’nde gerçekleştirilen kampın verimli geçtiğini ifade eden Uçar, Süper Lig’e yükselişte kulüp yönetimi ve taraftar desteğinin önemli rol oynadığını söyledi.

Başarının en büyük mimarı Savaş Balçık

Topuk Yaylası Tesisleri’nin sunduğu imkanlardan memnun olduklarını belirten Uğur Uçar, kulübün Süper Lig’e yükselişinde yapılan yatırımların önemli payı bulunduğunu vurguladı.

Arca Çorum FK’nın gençleri ilk provadan yenilgiyle ayrıldı
Arca Çorum FK’nın gençleri ilk provadan yenilgiyle ayrıldı
İçeriği Görüntüle

Uçar, “Bu başarının arkasındaki en büyük etken, bana göre öncelikle bu yatırımı yapan Savaş Balçık başkanımızdır. Onun çok büyük maddi ve manevi destekleri oldu. Süper Lig’e çıkmamızın arkasındaki ikinci en büyük etken ise taraftarlarımızdır” ifadelerini kullandı.

Ön alan baskısı yapan takım olacak

Yeni sezondaki oyun anlayışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uçar, mücadele gücü yüksek ve kompakt bir takım oluşturmak istediklerini söyledi.

“Top ayağımızdayken oyuna hükmeden, top rakipteyken ise reaksiyon oyunu oynayan bir Çorum FK izlenecek” diyen Uçar, ön alan baskısını etkili kullanan ve takım halinde hareket eden bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Transferde orta saha, kanat ve forvete yönelinecek

Transfer çalışmalarının planlandığı şekilde sürdüğünü aktaran Uçar, savunma hattı ile ön libero bölgesindeki transferlerin tamamlandığını açıkladı.

Bundan sonraki süreçte orta saha, kanat ve forvet bölgelerine takviye yapacaklarını belirten Uçar, görüştükleri futbolcuların büyük bölümünün 25-26 yaş aralığında ve hedefleri olan oyuncular olduğunu söyledi. Yerli futbolcuları da kadroya katıp süre vermek istediklerini ifade etti.

Galatasaray maçının farklı anlamı var

Sezonun ilk haftasında altyapısından yetiştiği Galatasaray’a karşı sahaya çıkacak olan Uğur Uçar, karşılaşmanın kendisi için duygusal bir anlam taşıdığını dile getirdi.

Uçar, “Bugünlere gelmemde Galatasaray’ın çok büyük emeği bulunuyor. Ancak hiçbir maçın diğerinden farkı olmayacak. Rizespor maçı neyse Galatasaray maçı da aynı olacak. O karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

Şehir kenetlenince başarı geldi

Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesinin kentte büyük bir heyecan oluşturduğunu belirten Uçar, taraftarın takımla yeniden bütünleşmesinin başarıya önemli katkı sağladığını söyledi.

“İlk başladığımız dönemde taraftarlarımız takıma küsmüştü. Sonrasında üst üste gelen galibiyetlerle yeniden kenetlenme sağlandı” diyen Uçar, Süper Lig’de yer almanın Çorum’a sosyal ve ekonomik açıdan da katkı sağlayacağını ifade etti.

Penetra transferi güç kattı

Takımın yeni transferlerinden Alexandre Penetra hakkında da konuşan Uçar, Portekizli savunmacının önemli bir takviye olduğunu söyledi.

AZ Alkmaar’dan kadroya katılan Penetra’nın düzenli forma giyen, savunmada liderlik özellikleri bulunan ve topu oyuna iyi sokabilen bir stoper olduğunu belirten Uçar, ideal 11’in henüz oluşmadığını ve eksik bölgelere yapılacak takviyelerle kadronun daha da güçleneceğini kaydetti.

Muhabir: İhlas Haber Ajansı