Bizim Çocuklar için telafi zamanı: Dünya Kupası'nda rakip Paraguay
Bizim Çocuklar için telafi zamanı: Dünya Kupası'nda rakip Paraguay
İçeriği Görüntüle

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Voleybol Milletler Ligi (VNL) serüvenine hız kesmeden devam ediyor. Fransa galibiyetiyle turnuvaya güçlü bir giriş yapan Filenin Sultanları, ikinci maçında Tayland’la karşı karşıya gelecek. 6 Haziran Cuma günü saat 14.30’da başlayacak bu kritik mücadele, Çin’in başkenti Pekin’de oynanacak ve TRT Spor Yıldız kanalından canlı ve şifresiz olarak ekranlara gelecek.

Türkiye, 2025 VNL ilk haftasında dört maç oynayacak. Tayland karşılaşmasının ardından, 7 Haziran’da Polonya ve 8 Haziran’da Çin ile mücadele edecek.

Maç Öncesi Gündem: Eksikler Dikkat Çekiyor

Çin etabında Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Zehra Güneş ve Cansu Özbay gibi yıldız oyuncular dinlendiriliyor. Bu durum, genç oyuncuların sahne alma fırsatını artırırken, Alexia Carutasu, Hande Baladın ve Elif Şahin gibi isimlerin ön plana çıkacağı bir karşılaşmayı işaret ediyor.

Turnuvanın ilk haftasında kadroya çağrılan oyuncular arasında dikkat çeken isimler şunlar:

Pasörler: Elif Şahin, Dilay Özdemir

Pasör çaprazı: Alexia Carutasu

Smaçörler: Hande Baladın, Derya Cebecioğlu, Ayşe Çürük, Saliha Şahin

Orta oyuncular: Aslı Kalaç, Buse Berka Özden, Deniz Uyanık

Liberolar: Simge Aköz, Eylül Akarçeşme

Galibiyet Serisi Devam Edecek mi?

Filenin Sultanları, ilk maçta Fransa'yı 3-1 mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yaptı. Tayland karşısındaki mücadele, hem moralin hem de sıralamadaki pozisyonun korunması açısından kritik önemde. Dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Türkiye, bu karşılaşmayı da kazanarak hem puanını artırmayı hem de form grafiğini sürdürmeyi hedefliyor.

İlk Sekiz İçin Kritik Haftalar

Milletler Ligi’nin grup etabı üç hafta sürecek. Bu süreçte en fazla puanı toplayan ilk 8 takım, 20-23 Haziran’da Tayland’ın Bangkok kentinde düzenlenecek finallere yükselecek. Türkiye, bu hedefe ulaşmak için ilk hafta maçlarını minimum kayıpla tamamlamak istiyor.

Muhabir: Haber Merkezi