Çavuşoğlu Turizm Türk Hava Yolları Genel Satış Çorum Şubesi Müdürü Halit İnaltekin Merzifon Havaalanından uçaklardaki doluluğun maksimum düzeyde olduğunu bildirdi.
THY daha önce Amasya-Merzifon Havaalanı'ndan, haftada 4 gün tarifeli sefer düzenliyordu. Bu haftadan itibaren yedi gün boyunca uçak seferleri konduğunu ve saatlerinde bir değişiklik olmadığı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu Turizm THY Genel Satış Çorum Şubesi Müdürü Halit İnaltekin; “Turizmci olarak aldığımız bu bilgiden dolayı memnunuz umudumuz dileğimiz akşam uçaklarının sabaha alınmasıdır şu anda Amasya- Merzifon Havaalanı'na Pazartesi, Salı. Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftada yedi gün uçuş yapıyor. Uçuşlar, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 16.30'ta kalkış, Merzifon’a 18.00'da varış ve Merzifon'dan 16.50'da kalkış, İstanbul'a 20.20'de varış şeklinde yapılıyor. Merzifon Havaalanı’ndan Amasya, Çorum, Tokat, Samsun işadamı ve daimi THY yolcularının yanında bölge insanları İstanbul’a alışverişe ve gezmeye gittikleri ve uçak yolculuğunda artış olduğunu Merzifon Havalanı yetkililerinden de aldığımız bilgiye göre bölgeden uçağa çok yoğun talep olduğunu haftada 3 gün seferle uçuşlara başlayan THY haftada 7 güne çıkarmakla bölgeden memnun olduğu görülmektedir. Otuz yıllık turizmci tecrübelerimiz ve bölgeyi iyi tanımamız hasebiyle uçak saatleri sabaha alındığı takdirde THY bölgedeki yolcusunu kat kat artırır. Bölgedeki yolcu potansiyelini defalarca THY’ye yazdık, anlattık. Seferlerin artırılması için acente olarak mücadelemizi sürdürdük ve sürdürmekteyiz. 2011 yaz tarifesinde ilave seferlerle haftada yedi olan uçak sayısının artırılmasını istemekteyiz. Yapımı 13 ayda tamamlanan Amasya - Merzifon Havaalanı'nda gelen-giden yolcu salonları, bilet satış ofisleri, 840 metrekarelik terminal binası, giriş kontrol binası, 20 bin metrekarelik apron ve otopark yer almakta. Hizmete girdiği günden itibaren İstanbul-Merzifon hattında bir aydır THY seferini gerçekleştiren Merzifon Havaalanı Amasya'nın yanı sıra Tokat, Çorum ve Samsun'un Havza ve Lâdik ilçelerine kadar olan alanı kapsadığını bölgede önemli bir eksikliğini gideriyor. Şu ana kadar THY gerçekleştirdiği seferlere Çorumlu THY yolcuları bir hayli büyük ilgi gösterildi. Çorum halkının bu desteğinden dolayı THY yetkilileri ilimize sık sık ziyaretler yapmaktadır. Şu an sıra akşam olan THY uçak saatinin en az haftada 3 seferini sabaha almalarıdır. Merzifon-İstanbul arasında haftada 7 gün olarak düzenlenen tarifeli uçak seferleri ilave sefer ile sabah saatlerine alınmalı. Şu anda uçak seferlerindeki doluluk oranı yüzde 75′e yakın bir seviyeye ulaştı.” dedi.
Halit İnaltekin yaptığı basın açıklamasında ücretsiz üyelik kartı olan mycart hakkında ve internet uçak bilet satışını başlattıklarını belirtti. İnaltekin şu bilgileri verdi; “Misafirlerimiz özellikle, sıkça seyahat etmeyi planlıyorlarsa artık Çavuşoğlu Turizm müşterilerimize Mycart avantajlarını sunmaktadır. Acente müşterilerimiz Mycart avantajlarından yararlanabilirler, Ayrıca Acentemizden alacağınız yurtiçi, yurtdışı tatil tur ve her türlü turizm faaliyeti hizmet karşılığı puan biriktireceksiniz. Bu biriktirdiğiniz puanlardan dilerseniz uçak bileti dilerseniz tatil tur imkânlarından faydalanabilir ve alacağınız hizmette birikmiş puanınızı para olarak hesap eder az para ödemiş olursunuz. Mycart siz müşterilerimize indirimli seyahat masraflarından tasarruf etmenizi sağlar ve aynı zamanda birçok konuda indirim sunar. www.thybiletcim.com adresinden de uçak biletlerinizi alabilirsiniz.
20 yıldır Çorum ve ilçelerinde Türk Hava Yolları Genel Satış Acentesi olarak hizmet veriyoruz. Çorum’da THY Merzifon uçak biletlerini acentamızdan başka ANİŞ Turizm Acentesi (İATA) satmaktadır, başka THY acentesi yoktur. Yolcularımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. THY iç ve dış hat biletler ve Merzifon uçak biletleri Türk Hava Yolları Genel Satış Acentamızdan Çavuşoğlu ve ANİŞ Turizm (İATA) Turizm Acentemizden şahsen alabilirler veya 2243928–2122483-2245789 telefonlardan geniş bilgi alınabilir.”
Muhabir: TE Bilişim