Mutfakta pratik tarifler arayanlar için harika bir seçenek sunuyoruz: Tepside Pratik Kumpir Tarifi! Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem lezzetli hem de göz alıcı bir sunum vaat ediyor. Sıradan kumpir tariflerinden farklı olarak, bu tarifimizde patates püresi tepsiye yayılarak üzerine renkli ve besleyici malzemeler ekleniyor. İşte, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturacak bu lezzetli tarifin detayları.
Tepside Pratik Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1. 5 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1. 5 su bardağı haşlanmış havuç
- 1. 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 5 adet uzun sosis
- Yeşil ve siyah zeytin
- 1 çay bardağı kornişon turşu (halka halka doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
Tepside Pratik Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Patatesleri haşlayıp ezin. İçine tereyağı, tuz ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
2. Püreyi yapışmaması için yağlanmış ya da su ile ıslatılmış borcama elinizle bastırarak her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.
3. Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı salça ile halka halka doğranmış sosisleri soteleyin ve patatesin üzerine yayın.
4. Onun üzerine halka halka doğranmış zeytinleri, kornişon turşu, mısır, havuç ve bezelye karışımını dökün.
5. En üstüne kalan kaşar peynirini serpiştirip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
6. Ketçap ve mayonez eşliğinde servis edin. Afiyet Olsun.
Kaynak: yemek.com