Eğitim-Bir-Sen üye sayısında tarihi rekora ulaştı
Eğitim-Bir-Sen üye sayısında tarihi rekora ulaştı
İçeriği Görüntüle

Tahtasız, önceki günlerde aynı tarlalardan gelen pancarlarda 15, 18 ve hatta 20’nin üzerinde fire oranı çıkmasına karşın, kendisinin ölçümlere katıldığı sırada bu oranın 8’e kadar düştüğünü belirtti. Yaşanan bu tutarsızlığın üreticiler arasında haklı soru işaretlerine yol açtığını ifade eden Tahtasız, amaçlarının kimseyi suçlamak değil, çiftçinin hakkını savunmak olduğunu söyledi.

Milletvekili Tahtasız, Türkiye ortalamasının üzerinde görünen fire oranlarının, aynı ürünlerde farklı değerlerin çıkmasının ve kayıpların çiftçilerde ciddi tepkiye neden olduğunu vurguladı. Dün bir üreticinin, yaşadığı adaletsizliği protesto etmek için kantarın önüne pancar dökmesi, duruma yönelik tepkilerin geldiği noktayı gösterdi.

Yüksek fire oranlarının üreticinin kazancından doğrudan kesinti anlamına geldiğini söyleyen Tahtasız, artan mazot ve gübre maliyetleriyle zorlanan çiftçiye bir yük daha bindirilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Tahtasız, Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanlığı ile Türkşeker yetkililerini göreve çağırdı. Safi Şeker Fabrikası’nda yapılan ölçümlerin Bakanlık veya Türkşeker tarafından görevlendirilecek ekiplerce yerinde incelenmesi gerektiğini belirten Tahtasız, denetim sonuçlarının kamuoyu ve üreticilerle paylaşılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Muhabir: Hacı Odabaş