Antalya’nın merkezi noktalarından Işıklar mevkisinde, Ramada Otel yakınında bulunan dairenin tapu devri ÇEKVA adına gerçekleştirildi. Ruziye Ertan, vakfa ek yük oluşturmamak amacıyla 82 bin 300 liralık tapu masrafını da kendisi karşıladı.
Bağışı kardeşi adına da yaptı
ÇEKVA Antalya Şube Başkanı Kemal Koçak ile eşi Şeref Koçak’ın, Antalya ve Didim’de yaşayan Ertan kardeşlerle uzun yıllardır yakından ilgilendiği belirtildi.
Vakfa daha önce de maddi destek sağlayan Ruziye Ertan’ın, kardeşi Fevziye Ertan’ın vefatının ardından dairesini hem kendi hem de kardeşinin adına ÇEKVA’ya bağışlama kararı aldığı ifade edildi.

“Vakfımız tapulu bir mülke kavuştu”
ÇEKVA Antalya Şube Başkanı Kemal Koçak, bağış dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ruziye Ertan’a teşekkür etti.
Koçak, “Ruziye Hanım ve merhume kardeşi Fevziye Hanım’ı uzun yıllardır aile büyüklerimiz olarak kabul ederek yanlarında olduk. Bugün vakfımızı tapulu bir mülke kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ruziye ablamıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
ÇEKVA’nın Çorumlu üniversite öğrencilerine burs desteği sağladığını hatırlatan Koçak, bağışlanan dairenin vakfın eğitim faaliyetlerine önemli katkı sunacağını belirtti.
Koçak, “Bu kıymetli bağışın hayırlara vesile olmasını diliyor, yapılan hayrın Allah katında kabul olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.


