Osmancık'ta öğretmenler, Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülmesini protesto etmek bir araya geldi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eyleme Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası üyeleri katıldı.

Sendika temsilcileri tarafından basın açıklaması yapıldı. Türk Eğitim-Sen Osmancık İlçe Temsilcisi Mustafa Potuk, Eğitim Sen Osmancık İlçe Temsilcisi İsmail Bülbül, Eğitim-İş Osmancık Temsilcilik Erdem Eliçora birer açıklama yaptı. 

Türk Eğitim-Sen Osmancık İlçe Temsilcisi Mustafa Potuk, “Eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur! Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Vandallara teslim olamayacak, bu vahşet olaylarının önüne geçilmesi için gerekli tedbirler alınana kadar konuyu gündemde tutmayı ve farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz. Eğitimcilerimizin can güvenliğinin sağlandığı çalışma ortamlarına kavuşması en büyük temennimizdir. Şuurlu nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin olduğu kadar ailelerin de en önemli görevidir.  Buradan bir kez daha ailelerimize ve tüm topluma çağrıda bulunuyoruz: Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir” dedi. 

Eğitim Sen Osmancık İlçe Temsilcisi İsmail Bülbül, “Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadır. 
Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarımızın sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerin hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu vardır. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında yer alan şiddet olgusu eğitim kurumlarını okullarımızı ve öğretmenlerimizi de hedef almış durumdadır. Cimer uygulamasının velilerin elinde bir sopaya dönüştürülmesi, Milli Eğitim Bakanlığının eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur. 
Eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenlinin sağlanması gerekmektedir. Okullarda şiddet olaylarının son bulması için Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçirmeye ve önlem almaya çağırıyoruz” dedi. 

Osmancık’ın 5 ürünü için marka başvurusu yapıldı Osmancık’ın 5 ürünü için marka başvurusu yapıldı

Eğitim-İş Osmancık Temsilcilik Erdem Eliçora ise “Okuluyla, öğretmeniyle ve müdürüyle yaşadığı sorunlar nedeniyle, yönetmelikler çerçevesinde okuldan atılan Iraklı bir öğrenci, 5 ay önce atıldığı okula silahla girmiş ve okul müdürünü makam odasında kurşun yağmuruna tutmuştur. Silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan okul müdürü İbrahim Oktugan, ne yazık ki ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz, eğitimde adalet istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Editör: Ebru Çalık