Çorum’un Osmancık İlçesi’nin simgelerinden birisi olan D100 Karayolu üzerindeki askeri uçak, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığından gelen ekip tarafından boyandı.
İlçe merkezi girişinde bulunan ve Osmancıklı hemşehrimiz Org. Ahmet Çörekçi’nin girişimiyle bir anıt olarak ilçeye getirilen askeri uçak Osmancık Belediyesinin katkılarıyla aslına uygun olarak yeniden boyandı.
Belediye Başkanı Hamza Karataş, uçağın ilçenin simgelerinden biri galine geldiğini belirterek zamanla güneşten zarar gören boyasının yenilendiğini söyledi.
Askeri uçak olması nedeniyle çalışmayı yapan ekibin Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığından geldiğini ifade eden Karataş, “İlçe merkezi girişinde bulunan F10 tipi askeri uçak artık ilçemizin sembollerinden birisi haline gelmiş durumda. D100 Karayolu kenarında dikkat çeken bir anıt. Zamanla güneşten boyası yıpranmış ve soluk bir görünümü vardı. Boyanması durumunda masraflarının belediyemiz tarafından karşılanacağını bildirince Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı bir ekip gönderdi. Uçağın boya işlemi uzman bir ekip tarafından aslına uygun olarak boyandı” dedi.