Osmancık’ta korkutan yangın: Söndürme çalışmaları sürüyor Osmancık’ta korkutan yangın: Söndürme çalışmaları sürüyor

Osmancık İlçesi’nde “Sarı Kantaron Yağı”, “Osmancık Irgat Böreği”, “Osmancık Kapari Turşusu”, “Osmancık Yırtmaç Yemeği” ve “Osmancık Yaprak İçi Yemeği” için Türk Patent Enstitüsüne Marka başvurusunda bulunuldu.

Kaymakamlık desteğiyle ilçede üretimi geliştirilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağı ile doğada yabani formda yetişen sarı kantaronlardan ilk defa hazırlanan şifa kaynağı ‘Osmancık Sarı Kantaron Yağı’, Kaymakamlık tarafından Osmancık’ın kültüründe önemli yeri olan Osmancık Irgat Böreği, Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı eserinde de bahsettiği, tamamen doğal ortamda yetişen, Osmanlı Saray Mutfağında önemli yer tutan ve Saray ihtiyacının çoğu Osmancık tarafından karşılanan Kapari bitkisi için, Osmancık yemek kültüründe önemli bir yeri olan, halk arasında “yırtma aş” olarak da bilinen Osmancık Yırtmaç Yemeği için, Osmancık’ta toplanma ve bir araya gelme, Hıdırellez’de hemen hemen herkes tarafından yapılan, içinde et olmamasına rağmen “Osmancık’ın Kuzusu” da adlandırılan Yaprak İçi Yemeği için Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret tescili alınması amacıyla başvuruda bulunuldu. 

Kaymakam Ayhan Akpay, “Kadim şehrimizin tanıtılması, tarihi ve kültürel değerlerimizin ortaya çıkarılması için her alanda proje geliştiren ekibimize teşekkür ederiz” dedi. 

Editör: Ebru Çalık