AFAD iş birliğiyle gerçekleştirilen Doğada Arama ve Kurtarma 2. Akreditasyon Eğitimleri kapsamında hafta sonu “taşıma teknikleri” üzerine uygulamalı program düzenlendi.

Osmancıktatbikat (3)-1

Eğitimlerde; yaralıya güvenli ulaşım, doğru müdahale yöntemleri, sedye kurma ve sabitleme, ekip halinde koordineli taşıma, ip bağlama teknikleri ve acil durum yönetimi gibi kritik başlıklar ele alındı. Zorlu arazi şartlarında gerçekleştirilen senaryo temelli çalışmalarla gönüllü öğretmenler, gerçek bir kurtarma operasyonunu sahada deneyimleme imkânı buldu.

Programın temel amacının afet ve acil durumlara her an hazır, donanımlı ekipler yetiştirmek olduğu vurgulanırken, eğitimlerin öğretmenlerin hem bireysel hem de ekip halinde müdahale kabiliyetlerini güçlendirdiği belirtildi.

Osmancıktatbikat (2)-1

Osmancık’ta ilk 30 bine giren öğrenciler ödüllendirilecek
Osmancık’ta ilk 30 bine giren öğrenciler ödüllendirilecek
İçeriği Görüntüle

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci de çalışmaları yerinde takip ederek MEB AKUB ekibine başarılar diledi. Eğitim gönüllüleri, “Her an hazırız” mesajıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Muhabir: Ebru Çalık