Belediye tarafından yapılan açıklamada, 400’lük kanalizasyon borularının kampüs alanına indirilmeye başlandığı belirtildi. Bu borular, mevcut altyapıdaki arızalı hatların yerine yerleştirilecek ve böylece tesisin sağlıklı şekilde çalışmasının önü açılacak.

Osmancıkatıksu (5)

Yürütülen çalışmalar kapsamında öncelikli olarak arızalı hatlar tespit edilip değiştirilecek. Belediye yetkilileri, bu süreçte çevreye verilebilecek olası zararların önüne geçmeyi hedeflediklerini vurgularken, arıtma tesisinin en kısa sürede tekrar hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Osmancık Müftüsü Ferhat Koçak’tan cami inşaatına ziyaret
Osmancık Müftüsü Ferhat Koçak’tan cami inşaatına ziyaret
İçeriği Görüntüle

Osmancıkatıksu (4)

Atık suyun doğaya zarar vermeden arıtılmasını sağlayan bu tesisin devreye girmesiyle hem çevre sağlığı korunacak hem de bölge halkına daha hijyenik bir yaşam alanı sunulmuş olacak.

Osmancıkatıksu (3)

Muhabir: Ebru Çalık