Zühre - Sevgili Onur Akay kısaca kendinizden söz eder misiniz?
Onur - 1977 Ankara doğumluyum. İstanbul üniversitesi devlet Konservatuarı Türk Musikisi Nazariyatı bölümünde 6 yıl okudum daha sonra Haliç üniversitesi Türk Musikisi ses eğitimi bölümünü kazandım ve 2006 yılında mezun oldum TRT repertuarlarında birçok şiirim ve bestem yer almaktadır. Şiirlerimi Semahat Özdenses, Suat Sayın, Necdet Tokatlıoğlu, Erol Sayan, Amir Ateş, Turhan Taşan, Necdet Varol, Sadun Aksüt gibi unutulmayacak bestekarlar besteledi. Bestelerimde ise Zeki Müren, Mediha Şen Sancakoğlu, Cemal Safi gibi ünlü isimlerle çalıştım. Şarkılarımı albümlerde,TRT televizyonları ve radyolarında Arif Özgülüş, Melda Kuyucu Kılıç, Belgin Erol, Ayfer Er, Güldehen Terun gibi birçok değerli sanatçı yorumladı. İstanbul Ağlıyor isimli albümüm müzik severler tarafından çok ilgi gördü. Türk Musikisinde 3 makam buldum ve terkib ettim ayrıca Türk Musikisinde Makamların Oluşması ve Seyir Tekniği İsimli yazdığım kitabım konservatuar öğrencileri tarafından kullanılmaktadır. Mahallenin Muhtarları ve Şöhretler Kebapçısı isimli dizilerde rol aldım.Birçok televizyon ve radyo programı sundum en son Selin Pınar Piriştine ile ünlü konukları ağırladığımız Keyf-i Muhabbet isimli müzik eğlence programını sundum.
Zühre - Sanırım 2004 yılında Okan Bayülgen'nin sunduğu Zaga programındaydınız. Yakında tekrar Okan Bayülgen'nin programına çıkacaksınız. Keyifle izleyeceğiz sizi.
Onur - Kanal 6'da Sevtuğ Kasapbaşoğlu ile program yaptığımız yıllarda Medya Arkasına düşmüş daha sonra konuk olmuştuk. Zaga yüzünden şakacı Ekşi Sözlük yazarlarından çok çektim.
Zühre - 1 yıl evvel Show TV de yemekteyiz programında birinci olmuştunuz. Bu sene tekrar aynı programdasınız.Umarım tekrar birinci olursunuz.
Onur - Evet birinci olmuştum Tavlama Böreğim çok konuşulmuştu internette tariflerini bile yayınlamışlar bu sene birinci olur muyum bilemiyorum
Zühre - Çocukken büyüdüğünüzde ne olmak isterdiniz?
Onur - Spiker olmayı isterdim çok küçük yaşlarda hedefim belliydi ve Çok genç yaşta hedefime ulaştım.
Zühre -Müzikle tanışmanız nasıl oldu?
Onur -Sözleri Zeki Müren'e ait Bestesi bana ait şarkı Gönlümde ki Bahar geçti Kış Geldi ile 13 yaşında müzikle tanıştım.
Zühre -Genç müzisyenlerin şansı nedir bu sektörde?
Onur - Eğitim almaları şart mutlaka Konservatuar okumalılar yarışmalardan şans yakalasalar da silinenler çok sayıda sağlam alt yapı çok önemli
Zühre -Şarkı sözü yazıyorsunuz.Kaç şarkı sözünüz ve besteniz var?
Onur - Sayısını bilemiyorum ama 100 e yakındır çok şanslıyım çok büyük isimlerle ortak eserler verdim ve Süheyla Altmışdört, İsmail Hakkı Özkan, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Yrd. Doç. Çetin Körükçü, Dr. Yalçın Çetinkaya, Dr. Binnaz Çelik, Şehnaz Uğurel, Osman Kut Dinçer, Naci Madanoğlu, Nilgün Onat ve Nuriye Eracar gibi çok büyük hocalara yetiştim.
Zühre -TV programlarınız olduğu ve sahne aldığınız biliniyor.Konser verdiniz mi? kaç albümünüz var?
Onur - Çok sayıda konser verdim İstanbul ağlıyor isimli bir albümüm var yenisini hazırlıyoruz.
Zühre -Kimleri örnek alıyorsunuz ve kimlerden destek alıyorsunuz?
Onur - Sanat Müziği’nin en büyük isimlerinden destek aldım piyasada ise ilk olarak Seda Sayan'dan destek almıştım.
Zühre -Giyim tarzınız nasıldır?
Onur - Yerine göre değişiyor ama daha çok spor. Ayrıca özel yaptırdığım taşlı ceketler, gömlekler ve ayakkabıları çok kullanıyorum.
Zühre - Onur Akay'ın bir günü nasıl geçer?
Onur - Çalışmalarımın dışında boş vakitlerimde spor ve kitap okumakla geçiyor.
Zühre -En güzel anınız?
Onur - O kadar çok ki hangisini anlatsam bilemiyorum 21 yıl film şeridi gibi geçiyor şu an gözlerimden. Mustafa Keser'le olan anım olabilir canlı yayına Bülent Ersoy olarak bağlanmıştım Mustafa Keser benimle anlamadan Bülent Ersoy olarak sohbet etti ve şarkılar söylemişti ertesi gün gazetelere Bülent Ersoy'un korkulu rüyası olarak düşmüştüm.
Zühre -Bir sanatçının kalıcı olabilmesi için size göre neler yapmalıdır?
Onur - Kesinlikle eğitim ve özel hayatına dikkat etmelidir.
Zühre - Bir kitap hazırladığınızı biliyorum.Yakında bitecek mi? Öğrencileriniz sabırsızlıkla bekliyordur.
Onur - 4 ayrı kitabımda bitmiş durumda yakında çıkıyor biri ders kitabı diğerleri şiir beste ve köşe yazarlığı yaptığım 9 yıl içinde Ana kültür sanat dergisinde paylaştığım sanat yıllarımdaki anılar. Şu an bergüzarca.com da yazıyorum ayrıca kendi resmi sitem olmasa da hayranlar tarafından açılmış www.onurakay.com dan şarkılarıma ulaşabilirler bana twitter.com/onurakayyy , facebook.com/onurakayvip ten ulaşabilirler sosyal paylaşım sitelerinde adıma açılmış binlerce profil
ve grup bulunmakta onlar sahtedir.
Zühre -Sinir katsayınız nedir? Sabırlı mısınız yoksa ateş gibi parlar mısınız?Size sorulduğunda asla cevap veremeyeceğiniz soru hangisidir?
Onur - Sinir yok denilecek kadar azdır ama küçük küçük tatlı assolist kaprislerimin olduğunu söylerler:) Kıvanç Tatlıtuğ ile ilgili gelmesinden bıktığım çok sayıda sorulara cevap vermiyorum.