Çorum'da sabah saat 07.50 sularında yaşanan olay, Cumartesi Pazarı’nda köftecilik ve gözlemecilik yapan iki esnaf arasındaki uzun süredir devam eden yer anlaşmazlığı nedeniyle patlak verdi. İddiaya göre, pazarda karşılaşan taraflar arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü ve silahlar konuştu.
Şüphelilerden biri, yanında taşıdığı tüfekle ateş açarak sekiz kişiyi vurdu. Yaralılar arasında hem çatışmaya karışanlar hem de çevrede bulunan vatandaşlar yer aldı.
1 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 7 kişi yaralı

Silahlı saldırı sonucu Kemal Topçu isimli vatandaş hayatını kaybederken, A.A., E.İ., R.C.T., A.İ., S.D., B.B. ve M.A.İ. isimli 7 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Valilik: “Tüm şüpheliler suç aletleriyle birlikte yakalandı”
Çorum Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
“Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı içerisinde, iki pazar esnafı arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi hayatını kaybetmiş; taraflar ile pazarda bulunan vatandaşlardan 2’si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralanmıştır. Olaydan hemen sonra harekete geçen emniyet kuvvetlerince, öldürme olayının faili 2 kişi de dahil olmak üzere, silahlı çatışmaya karıştıkları tespit edilen şüphelilerin tamamı olayda kullanılan suç aletleri ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.”
Valilik, olayla ilgili idari ve adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
Pazarcılar arasında gerginlik büyüyor

Yer anlaşmazlığı nedeniyle başlayan ve can kaybıyla sonuçlanan olay, semt pazarlarında yaşanan denetimsizlik sorunlarını da yeniden gündeme taşıdı. Bölge esnafı ve vatandaşlar, pazarlarda daha fazla güvenlik önlemi alınması ve esnaf yerleşim düzeninin netleştirilmesi gerektiğini belirtiyor.
Olayın yankıları sürerken, gözaltına alınan D.A. ve M.A.A.’nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.



