2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu’nda ikinci maçına çıkacak A Milli Futbol Takımı, Paraguay karşılaşmasının hazırlıklarına Arizona’da başladı. Avustralya karşısında alınan 2-0’lık yenilginin ardından ay-yıldızlılar, gruptan çıkma umutlarını korumak için 20 Haziran Cumartesi günü oynanacak mücadeleye galibiyet hedefiyle hazırlanıyor.
Paraguay hazırlıkları Arizona’da başladı
A Milli Futbol Takımı, Paraguay maçı öncesindeki ilk çalışmasını Arizona’da bulunan Athletic Grounds’ta gerçekleştirdi. Teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık yapıldı.
İdman koşu çalışmasıyla başlarken, ardından top kapma organizasyonları üzerinde duruldu. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Paraguay karşılaşmasına yönelik taktik çalışma gerçekleştirildi.
TFF yönetimi antrenmanı takip etti
Millilerin çalışmasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da takip etti. Antrenmanda TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz ve TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz da yer aldı.
Milli takımın kamp sürecinde teknik heyetin özellikle Avustralya maçında yaşanan hücum organizasyonu sorunları üzerinde durduğu öğrenildi. Ay-yıldızlıların Paraguay karşısında daha üretken bir oyun planıyla sahaya çıkması bekleniyor.
Grupta ikinci maç kritik önem taşıyor
A Milli Takım, Dünya Kupası D Grubu’ndaki ilk maçında Avustralya’ya 2-0 mağlup olmuştu. Bu sonuç sonrası Paraguay karşılaşması, millilerin gruptaki iddiasını sürdürebilmesi açısından kritik bir mücadele haline geldi.
Türkiye ile Paraguay arasındaki karşılaşma 20 Haziran Cumartesi günü oynanacak. San Francisco Bay Area Stadyumu’ndaki mücadele TSİ 06.00’da başlayacak ve maçta El Salvador Futbol Federasyonu’ndan Ivan Barton düdük çalacak.
Montella hatalardan ders çıkarma mesajı verdi
Teknik direktör Vincenzo Montella, Avustralya maçının ardından yaptığı değerlendirmede takımın toparlanabileceğini vurguladı. İtalyan teknik adam, grup aşamasında durumu düzeltmek için zamanlarının bulunduğunu belirterek oyuncularına olan güvenini dile getirdi.
Montella’nın Paraguay karşısında kadroda bazı değişikliklere gidebileceği değerlendiriliyor. Özellikle hücum hattında Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz gibi isimlerin performansı, karşılaşmanın gidişatı açısından belirleyici olacak.
Hakan Çalhanoğlu toparlanma vurgusu yaptı
A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu da Avustralya yenilgisi sonrası takımın reaksiyon göstermesi gerektiğini ifade etti. Çalhanoğlu, mağlubiyetin ardından önlerine bakmaları gerektiğini belirterek Paraguay maçına tam konsantrasyonla hazırlanacaklarını söyledi.
Takım içinde morallerin yeniden yükseltilmesi için teknik heyet ve oyuncuların yoğun mesai harcadığı belirtiliyor. Ay-yıldızlılar, Paraguay karşısında alacağı sonuçla hem turnuvadaki ilk puanlarını almak hem de son maç öncesi avantaj yakalamak istiyor.
Milli Takım’ın kalan maç programı
A Milli Futbol Takımı, Paraguay maçının ardından D Grubu’ndaki son karşılaşmasında ev sahibi ABD ile karşılaşacak. Bu nedenle Paraguay randevusu, gruptaki hesapların şekillenmesi açısından belirleyici maçlardan biri olarak görülüyor.
Millilerin kalan maç programına göre Türkiye-Paraguay karşılaşması 20 Haziran Cumartesi günü TSİ 06.00’da oynanacak. Türkiye, grubun son maçında ise 26 Haziran Cuma günü TSİ 05.00’te ABD karşısına çıkacak.
A Milli Takım’ın Dünya Kupası kadrosu
A Milli Takım’ın 26 kişilik Dünya Kupası kadrosunda kalede Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır yer alıyor. Savunma hattında Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydin ve Zeki Çelik bulunuyor.
Orta sahada Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü ve Salih Özcan görev bekliyor. Hücum hattında ise Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Can Uzun, Deniz Gül, İrfan Can Kahveci, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu ve Oğuz Aydın kadroda yer alıyor.


