Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim yönetiminde görev yapan personelin atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin yönetmelikte değişikliğe gitti. Resmî Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle birlikte özellikle ilçe millî eğitim müdürlüğü ve okul yöneticiliği gibi kritik görevler için yeni şartlar getirildi.

Yeni yönetmelik yalnızca yönetici kadrolarını değil, aynı zamanda memur, şoför ve matbaacı gibi farklı kadrolarda görev yapan personelin görevde yükselme süreçlerini de kapsıyor. Bakanlık, yapılan değişikliklerle eğitim yönetiminde deneyim ve liyakat kriterlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

İlçe millî eğitim müdürlüğü için yeni deneyim şartı

Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle ilçe millî eğitim müdürü olarak atanacak kişiler için daha net tecrübe kriterleri getirildi. Buna göre bu göreve atanacak kişilerin öğretmenlikte adaylık sürecini tamamlamış olması zorunlu hale getirildi.

Ayrıca ilçe müdürlüğüne atanabilmek için adayların sınavla atanmış olmak kaydıyla en az iki yıl şube müdürlüğü yapmış olması gibi yönetim deneyimine sahip olmaları gerekecek. Böylece eğitim yönetiminde görev alacak isimlerin belirli bir idari tecrübeye sahip olması hedefleniyor.

Atanan yöneticilere 3 yıl görev süresi zorunluluğu

Yeni düzenlemeyle birlikte yönetici olarak atanan personel için görev süresiyle ilgili yeni bir kural da getirildi. Buna göre göreve başlayan yöneticilerin en az üç yıl boyunca görev yaptıkları yerde kalmaları gerekecek.

Bu uygulamayla eğitim kurumlarında yönetim istikrarının sağlanması ve sık görev değişikliklerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bakanlık, yöneticilerin görev yaptıkları kurumlarda daha uzun süreli planlama yapabilmesini hedefliyor.

Görevde yükselme düzenlemeleri genişletildi

Yönetmelik değişikliği yalnızca üst yönetici kadrolarını değil, farklı hizmet sınıflarındaki personelin yükselme süreçlerini de kapsıyor. Memur, şoför ve matbaacı gibi kadrolarda görev yapan personelin görevde yükselme şartları da yeni düzenleme kapsamında yeniden belirlendi.

İskilip ve Sungurlu'da FATİH Projesi çalışmaları tamamlandı
İskilip ve Sungurlu'da FATİH Projesi çalışmaları tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Bakanlık, bu düzenlemeyle kurum içi kariyer basamaklarının daha sistemli ve şeffaf bir şekilde işlemesini sağlamayı hedefliyor. Yapılan değişikliklerin eğitim yönetiminde kaliteyi artırmaya yönelik bir adım olduğu ifade ediliyor.

Muhabir: Haber Merkezi