Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Şahinbey Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Çanakkale Gezileri Bilgilendirme Toplantısı”nda öğrencilerle buluştu. Kendi çocukluk dönemine değinen Şimşek, Türkiye’nin son 20-25 yılda önemli bir kalkınma ve gelişme kaydettiğini belirterek fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekti.
Bakan Şimşek, ilkokula başladığında Türkçe bilmediğini anlatarak, “Anne ve babam okuma fırsatı bulamamıştı, Türkçe bilmiyorlardı. Ben Türkçeyi okula başladıktan sonra öğrendim. Türkiye’de fırsat eşitliği olmasa bugün burada olamazdım” dedi.
“Ülkemizle gurur duyuyoruz”
Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik ve sosyal ilerlemesini “büyük bir başarı hikayesi” olarak niteleyen Şimşek, “Biz ülkemizle gurur duyuyoruz. Ülkemiz fırsat eşitliği sağlamıştır” ifadelerini kullandı. Öğrencilere de seslenen Bakan, herkesin azimle çalışarak kendi başarı hikayesini yazabileceğini vurguladı.
Programda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Mehmet Şimşek, Türkiye’nin genç nesiller için daha güçlü bir gelecek inşa ettiğini, fırsat eşitliğinin bu süreçte kilit rol oynadığını belirtti. Toplantı sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

