CHP’nin 38. Olağan ve 21. Olağanüstü Kurultaylarına ilişkin iptal taleplerinin reddedilmesinin ardından parti içinde yeni bir hareketlilik yaşandığı öne sürüldü. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bazı isimlerin, mevcut yönetimden duydukları rahatsızlık nedeniyle “yeni bir siyasi oluşum” hazırlığında oldukları iddia edildi. Ancak Kılıçdaroğlu bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.
“Yeni Parti” İddiaları ve Parti İçi Kulisler
Gazeteci Sinan Burhan’ın aktardığı kulis bilgilerine göre, Kılıçdaroğlu’na yakın bazı il ve ilçe başkanları ile milletvekilleri, mevcut CHP yönetiminden memnun olmadıklarını ve “yeni bir siyasi oluşum” fikrini gündeme getirdiklerini ifade etti. Bu isimlerin, “CHP’nin kuruluş ilkelerine dönülmesi gerektiğini” savunarak Kılıçdaroğlu ile doğrudan temasa geçmeyi planladıkları iddia edildi.
Parti kulislerinde bu gelişmeler, “Kılıçdaroğlu cephesinde yeni bir hareketlenme” olarak yorumlandı. Ancak iddialar kısa sürede CHP tabanında tartışma yarattı.
Kılıçdaroğlu: “Tümüyle Palavra”
Nefes gazetesinden Aytunç Erkin’e konuşan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir parti kuracağı yönündeki haberleri sert bir dille yalanladı. Kılıçdaroğlu, “Tümüyle palavra.” ifadesini kullanarak, bu tür söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresi de, eski genel başkanın aktif siyasete geri dönme veya yeni bir oluşum başlatma gibi bir planının olmadığını belirtti.
Kuşoğlu: “Partiyi Bırakmayız, Tam Tersine Daha Fazla Sahip Çıkacağız”
Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden biri olan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da iddiaları reddetti. Kuşoğlu, “Partili olan biziz. Partiyi bırakır mıyız? Tam tersine her zamankinden daha fazla sahip çıkmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Kuşoğlu, parti içinde yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ancak bu durumun CHP’den kopmayı gerektirmediğini belirtti. “Hem içeriden hem dışarıdan yaşanan sorunları görüyoruz, bu yüzden partiyi güçlendirme zamanı.” dedi.
“Kemal Bey’in Siyaset İddiası Yok”
Kuşoğlu ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun aktif siyasete geri dönmeyi düşünmediğini vurgulayarak, “Siyasete devam etme planımız yok. Kemal Bey’in de yok. Eğer mutlak butlan kararı çıkmış olsaydı, belki bir dönem çalışma yapardı. Ama artık böyle bir iddia yok.” açıklamasında bulundu.
“CHP Yenilenmeli, Aklı Başında Bir Yönetim Oluşmalı”
Parti yönetimine yönelik çağrıda bulunan Bülent Kuşoğlu, CHP’de köklü bir yenilenme ihtiyacına dikkat çekti. “Şaibeli isimlerin olmadığı, daha aklı başında bir yönetim oluşmalı.” diyen Kuşoğlu, CHP’nin içinde çok nitelikli kadrolar bulunduğunu ve bu kadroların ön plana çıkması gerektiğini söyledi.
Kuşoğlu ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun son dönemde parti içi eleştiriler nedeniyle kırgın olduğunu belirterek, “Kemal Bey’e ve ailesine yapılan haksız ithamlar son derece kırıcı oldu. Hikmet Çetin’in özür dilemesi yeterli değil, Genel Merkez’in de özür dilemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.




