Vatandaşların hafta içi ve hafta sonu piknik, spor, etkinlik gibi faaliyetleri gerçekleştirmek için yoğun olarak kullandığı, çevre il ve ilçelerde emsali olmayan bu yeşil alanın temiz ve doğaya zarar vermeden kullanılması büyük önem taşıyor. 

Bu kapsamda Kargı Belediyesi tarafından; çayır alanında bulunan çöp konteyneri sayısının artırılacağı, biriken çöplerin hayvanlar tarafından etrafa saçılmasını engellemek amacıyla Belediye temizlik görevlilerince daha sık toplanacağı, doğaya dağılan çöplerin mıntıkası Belediye Temizlik Görevlileri tarafından temizliğinin yapılacağı bildirildi. 

Çorum'da felaket: Orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor Çorum'da felaket: Orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kargı Belediyesi’nden yapılan açıklamada doğa ile iç içe olma imkanı sunan bu alanın temiz tutulmasında vatandaşların büyük sorumluluğa sahip olduğunu dile getirerek, “Çayır alanında çöplerini bırakmaması, Alanı terk etmeden önce çöplerin bir poşete doldurulup, ağzının bağlanarak çöp konteynerlerine atılması, Lastik yakılmaması (yakanların 112 aranarak ihbar edilmesi), Mangal alanlarının daha etkin kullanılması (çim üzerinde mangal yapılmaması), kullanılan masaların (kamelyaların) temizliğinin yapılarak bırakılması, Özellikle cam, plastik vb. şişe gibi unsurların doğaya fırlatılmaması, Doğaya çöp atanların da uyarılması bu alanın temiz tutulmasında çok etkin rol oynayacaktır. Hep birlikte sorumluluk alalım. Bu cennet alanımızı temiz, berrak ve daha yeşil bir alana kavuşturalım” denildi.

Editör: Ebru Çalık