Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Japonya’dan gelen öğretmenleri makamında kabul etti. Gerçekleştirilen görüşmede Türkiye’de ve Osmancık’ta yürütülen eğitim çalışmaları ele alınırken, iki ülke arasındaki eğitim ve kültür etkileşiminin önemi üzerinde duruldu.

Eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldılar
Ziyaret sırasında Japon öğretmenlere Osmancık’taki eğitim kurumları, yürütülen projeler ve eğitim alanındaki çalışmalar hakkında bilgi verildi. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Türkiye ve Japonya’daki eğitim sistemleri üzerine de karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.
İki ülkenin eğitimcileri arasında gerçekleştirilen buluşmanın, mesleki ve kültürel deneyimlerin paylaşılması açısından önem taşıdığı belirtildi.

Osmancık pirinci hediye edildi
Ziyaretin anısına Japon öğretmenlere çiçek ile ilçenin öne çıkan ürünlerinden Osmancık pirincinin yer aldığı özel hediye paketleri takdim edildi.
Misafir öğretmenlerin ilçenin yerel değerlerini yakından tanımasına katkı sağlayan programda, Osmancık’ın gastronomik ve kültürel özellikleri de tanıtıldı.

Koyunbaba Köprüsü’nü gezdiler
Programın devamında Japon eğitimciler, Osmancık’ın önemli tarihi yapılarından Koyunbaba Köprüsü’nü ziyaret etti. Tarihi köprüyü inceleyen öğretmenler, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gerçekleştirilen ziyaretle Japon öğretmenler, Osmancık’ın eğitim çalışmalarının yanı sıra tarihi ve kültürel mirasını da yakından görme fırsatı buldu.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, uluslararası ziyaretlerin ilçenin tanıtımına katkı sağladığı belirtilerek Japonya’dan gelen öğretmenlerin ağırlanmasından duyulan memnuniyet ifade edildi.
Açıklamada ayrıca eğitim ve kültür alanında kurulan dostluk bağlarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekilerek Japon öğretmenlere ziyaretlerinden dolayı teşekkür edildi.




