UNESCO, Yunus Emre'nin vefatı ile Hacı Bektaş Veli'nin vefatlarını 2021 yılında anma ve kutlama yıl dönümleri arasına almış; Cumhurbaşkanlığımız tarafından da 2021 yılı "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ve "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak ilan edilmişti.

Bu nedenle Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çorum Özejder Sosyal Bilimler Lisesinin ortaklaşa hazırladığı “Çağları Aşan Sevgi Dili” projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre, Hacıbektaş Veli ve Ahi Evran temalı paneller hazırlanarak öğrenciler tarafından sunumu gerçekleşti.

Çorum Özejder Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve okulların konferans salonlarında aynı anda başlayan panellerde İskilip Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İHL'de "Mehmet Akif Ersoy", İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Ahi Evran", İskilip Anadolu Lisesi'nde Hacıbektaş Veli ve İskilip Azmimilli Ortaokulu'nda "Yunus Emre" temaları işlendi.

Protokol, misafir, öğretmen ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen Çorum Özejder Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Nejla Uğraş, TDE öğretmenleri Mustafa Gerçekçioğlu, Nilgün Hacıömeroğlu, Necla Mihrimah Hamamcı koordinatörlüğünde pek çok kaynak taranarak hazırlanan paneller öğrenciler tarafından kusursuzca aktarıldı.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde planlanan ve İskilip Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İHL'de gerçekleşen "Mehmet Akif Ersoy" temalı panele il kültür turizm şube Müdürü Osman Yüztgenç ve Özejder Sosyal Bilimler Lisesi müdürü Necmettin Ünal'ın proje ortağı olarak katıldığı panele İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, İskilip MYO Müdürü Dr Abdulkadir Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, İlçe Orman Müdürü Bülent Kayadibi, İskilip MYO Müdür Yardımcısı Dr Oktay Gündoğdu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Fidan, sivil toplum temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan panel Özejder Sosyal Bilimler Lisesi müdürü Necmettin Ünal'ın proje hakkında bilgilendirme yapması ile devam etti. İl kültür turizm şube müdürü Osman Yüztgenç yaptığı konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler verdi.

Panel sonrası İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ve İskilip protokol üyeleri tarafından paneli sunan öğrencilere katılım belgeleri verildi.

Panel sonrası İskilip ilçe milli eğitim müdürlüğü eşliğinde katılımcı idareci, öğretmen ve öğrencilere İskilip ilçe gezisi yapılarak program sona erdi.