Sungurlu Belediyesi önceki Başkanlarından İlhan Sarıaltun ölümünün 8. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

2010 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İlhan Sarıaltun için, Karşıyaka Mezarlığı’nda gerçekleşen anma töreninde, Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

"ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ"

İlhan Sarıaltun’un oğlu Emrah Sarıaltun, babasının mezarı başında yaptığı konuşmada, ani bir ölümle babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Babasının kalbinin hep insan sevgisiyle dolu olduğunu söyleyen Emrah Sarıaltun, “Rabbim babama dostu olduğu, emekçinin, garibanın bayramı olan tam da işçi bayramında ölümü nasip etti. Hayatı mücadeleyle geçti. Sungurlu için hep iyi şeyler olsun istedi. Ama vade oraya kadarmış. Aramızdan ayrıldı. Biz ailesi evlatları olarak onu her zaman anıyoruz ve arıyoruz. Rabbim mekânını cennet eylesin” dedi.

"İLHAN SARIALTUN, SUNGURLU İÇİN BİR DEĞERDİ"

İlhan Sarıaltun'un ilçede herkes tarafından sevildiğini ifade eden CHP Sungurlu İlçe Başkanı Ali Erayhan ise; İlhan Sarıaltun’un Sungurlu için bir değer olduğunu ifade etti.

İlhan Sarıaltun’un belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı hizmetlerden çok kişiliği ve herkesi kucaklaması ile unutulmadığını belirten Erayhan, “Emekçi Bayramı olması nedeniyle emekçilerin hakkını aramak için, oda bizim gibi Sungurlu’dan çıkıp Ankara’ya giderken, talihsiz bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Hepimiz çok üzüldük. Yönetim olarak, sevdiğimiz Başkanımızı her yıl anıyoruz. Sevilen bir belediye başkanıydı. Bu benim partilim değil diyerek hiçbir zaman ayrım yapmadı. Allah'tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın, mekânı Cennet olsun. Sarıaltun ailesinin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

İlhan Sarıaltun’u anma programına ailesi ve çalışma arkadaşları ile sevenleri katılarak mezarına karanfil bıraktı.