85 ülkede ve Türkiye’nin 81 ilinde temsilcisi bulunan Küresel Gazeteciler Konseyi’nin 3. dönem olağan genel kurulunun ardından gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. Toplantıda Yayla Haber Gazetemizin Sahibi Hacı Odabaş, KGK Genel Sekreter Yardımcılığı görevine seçildi.

Küresel Gazeteciler Konseyi Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda İstanbul ofisinde bir araya geldi. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yeni dönem yönetimindeki görevler belirlendi.

Anahtar Parti Çorum teşkilatı hedeflerini belirledi
Anahtar Parti Çorum teşkilatı hedeflerini belirledi
İçeriği Görüntüle

5Ff22665 2Ed4 4B70 8936 849F775721Fe

Olağan genel kurulda delegeler tarafından Genel Sekreter Lütfü Karakaş ve Mali Başkan Muhammed Vefa Özalp ile birlikte doğrudan seçilen Genel Başkan Mehmet Ali Dim başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında yapılan görev dağılımında Nevzat Çiçek Genel Başkanvekili olurken, Savaş Çokduygulu, Nalan Yazgan Eriş, Ersel Yıldırım ve Edip Üzen genel başkan yardımcılıklarına getirildi. Gazetemiz Sahibi Hacı Odabaş Genel Sekreter Yardımcılığına, Hayati Arıgan ise Mali Başkan Yardımcılığına seçildi.

3177C78D 48B2 469D 97Da 6Dcb7E39Cc8B

Toplantıya yönetim kurulu üyeleri Ulaş Can, Mustafa İlker Yücel ve Yunus Soner’in yanı sıra Yaygın Medya Meclis Başkanı Özgenur Reyhan Güler, Yerel Medya Meclis Başkanı İsrafil Avcı, Dijital Medya Meclis Başkanı Güven Hasbaş ve Dış Medya Başkanvekili Ahmet Coşkunaydın katıldı.

Yeni dönemde yol haritası belirlendi

Toplantıda yönetim kurulundaki görev dağılımının yanı sıra yeni dönemde yürütülecek çalışmalar da değerlendirildi. İl ve ülke temsilcilerinin daha aktif hale getirilmesine yönelik planlamalar yapılırken, yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek ulusal ve uluslararası etkinlikler ele alındı.

E4Cda0Cc 4725 456C 8557 Ed1568Bc9D8F

KGK’nın geçen yıl New York’ta düzenlediği ödül töreni ve serginin benzerinin, 1 Ekim’de Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği himayesinde Londra’da yapılması kararlaştırıldı. Programda Türk ve Türk dostu İngiliz gazeteciler ile Türk diasporasına katkı sunan kişi ve kurumlara ödül verilmesi planlanıyor.

Konseyin 6’ncı Küresel Medya Buluşması’nın ise 6-10 Kasım 2026 tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirilmesine karar verildi. Buluşmada konseyin seçilmiş organlarının toplantılarının yanı sıra temalı çalıştaylar ve ödül törenleri düzenlenecek.

Fadf31Bb 96C1 49Bb Bc0F D91Cc807200C

Dim’den “nöbet değişimi” mesajı

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, yönetim kurulu ile il ve ülke temsilciliklerindeki yeni görevlendirmelerin bir nöbet değişimi ve bayrak yarışı olduğunu ifade etti.

Konseyin her yeni dönemde daha da güçlendiğini belirten Dim, yeni bir heyecan ve yeni bir ruhla KGK’yı daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini söyledi. Dim, 85 ülkedeki temsilcilik ağıyla KGK’nın küresel bir örgütlenme modeline dönüştüğünü vurguladı.

Muhabir: Ebru Çalık