LPG'ye indirim geliyor! LPG'ye indirim geliyor!

Edinilen bilgiye göre; Çorum Belediyesi 2021, 2022 ve 2023 yılında ÖSYM ve AÖF aracılığıyla kurum içi görevde yükselme sınavları yaptı.
2021, 2022 ve 2023 yıllarında mülakatın da olduğu unvan ihdasında, yazılı sınav puanı en yüksek olanlardan başlayarak yerleştirme yapıldı.
2023 yılına gelindiğinde yine görevde yükselme sınavı ile unvan verilmek üzere itfaiye ve zabıta müdürlüğü ile bir kişilik sosyolog kadrosu açıldı. İtfaiye ve zabıta kadrolarının tamamı yazılı sınav puanı en yüksek olanlardan başlayarak verildi. Sosyolog kadrosuna ise yazılı puanı en yüksek olan 5 kişi müracaat etti. Mülakata tabi tutulan adaylar arasında en yüksek puan alan aday uygulaması gerçekleşmedi.
Konuya ilişkin itirazını dile getiren bazı adaylar, Çorum Belediyesi dışındaki birçok kurumda görevde yükselme sınavında yazılı puanı en yüksek olanların sırasıyla kadro aldığını, belediye idaresinin de benzer uygulamayı 3 yıldır adaletli bir şekilde devam ettirdiğini, ancak 2023 yılında iki ayrı birimde teamül devam ettirilirken, sadece Sosyolog kadrosunda bunun uygulanmamasını eleştirerek yargı yoluna başvurulacağını vurguladılar.