İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, gazetecilerin pasaport ve silah ruhsatı taleplerine ilişkin çalışma yürüttüklerini açıkladı. Çiftçi, düzenleme için Türkiye Büyük Millet Meclisinin kararına ihtiyaç bulunduğunu belirterek, tekliflerini gazetecilerden yana kullanacaklarını söyledi.
Yasal düzenleme gerekiyor
Erzurum’da düzenlenen Feridun Fazıl Özsoy Başarılı Gazeteciler Ödül Töreni’nde konuşan Bakan Çiftçi, gazetecilerin pasaport ve silah ruhsatı konusunda çeşitli taleplerinin bulunduğunu ifade etti. Bakanlık bünyesinde bu konuda hazırlanmış bir çalışma olduğunu belirten Çiftçi, düzenlemenin kanun değişikliği gerektirdiğini kaydetti.
Çiftçi, benzer taleplerin farklı meslek grupları tarafından da gündeme getirildiğini söyledi. Nihai kararın milletvekillerinin iradesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde verileceğini vurguladı.
Teklif gazetecilerden yana olacak
İçişleri Bakanlığının konuya ilişkin yaklaşımını açıklayan Çiftçi, Meclise sunulacak teklif konusunda gazetecilerden yana tavır alacaklarını ifade etti. Çalışmanın kapsamı ve uygulama şartlarının ise yasama sürecinde netleşmesi bekleniyor.
Bakan Çiftçi, düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için Mecliste kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Gazetecilerin taleplerinin ilgili mercilere taşınacağını belirtti.
Basın kartı uygulamasında uyarı yapılacak
Çiftçi, basın kartlarının emniyet ve jandarma kontrollerinde geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmesi için daha önce genelge yayımlandığını da hatırlattı. Buna rağmen sahada zaman zaman sorunlar yaşandığını söyledi.
İlgili birimlere yeniden uyarıda bulunacağını belirten Çiftçi, basın kartlarının kontrollerde geçerli belge olarak kabul edilmesine yönelik uygulamanın eksiksiz yürütülmesini istedi.


