Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avrupa Ligi hedeflerinden Gabriel Sara’nın sakatlık durumuna kadar önemli açıklamalar yaptı. Detaylar haberimizde!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi’nde yarın oynanacak Dinamo Kiev maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Buruk, Avrupa’daki hedeflerinden Süper Lig’deki performansa, Gabriel Sara’nın sakatlık durumundan Jose Mourinho’nun şampiyonluk yarışıyla ilgili sözlerine kadar birçok konuda soruları yanıtladı. İşte detaylar...

Dinamo Kiev Maçı ve Avrupa Ligi Hedefleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nin 7. haftasında sahasında Dinamo Kiev’i ağırlayacak. Karşılaşmanın önemine dikkat çeken Buruk, şu ifadeleri kullandı:

“Önemli ve kritik bir karşılaşma. İlk hedefimiz Avrupa Ligi’nde ilk 8’e girmek. Daha sonra final oynamayı hayal ediyoruz. Rakibimizin puanı bizi aldatmasın. Kendi liglerinde lider durumdalar ve hiç kaybetmediler. Bizim için zorlu bir maç olacak.”

Buruk, Dinamo Kiev’in uzun süredir resmi maç yapmadığını ve devre arasında hazırlık maçlarını yakından takip ettiklerini belirtti.

Süper Lig Performansı ve Şampiyonluk Yarışı

Son oynanan Hatayspor maçıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Buruk, takımının performansından memnun olduğunu dile getirdi:

“17 deplasman maçını üst üste kazanmış bir takım var. Oyuncularım her maçı önemsiyor. Son maçta da ikinci yarıyı domine ettik. Ancak bazen psikolojik olarak zorlanmalar olabiliyor. Gol yemeden tamamladığımız maç sayısını artırmamız gerekiyor. Hedefimiz daha az gol yiyen bir Galatasaray.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun şampiyonluk yarışıyla ilgili sözlerine de değinen Buruk, net bir mesaj verdi:

“Hedefimiz ligin sonuna kadar tüm maçlarımızı kazanmak. Şampiyonluk yolunda önde giden biziz ve bu konumumuzu korumak istiyoruz.”

Gabriel Sara’nın Sakatlık Durumu

Sakatlığı bulunan Gabriel Sara’nın durumu hakkında bilgi veren Buruk, son idman öncesinde bir değerlendirme yapılacağını söyledi:

“Sara’nın durumu şu anda belirsiz. Yener hocamızla bir görüşme yapacağız. Antrenmandan sonra yarınki kadroda yer alıp almayacağına karar vereceğiz.”

Beşiktaş’ın Yeni Teknik Direktörü Hakkında Görüşleri

Cimnastik Spor Okulu öğrencileri ve velileri buluşturdu
Cimnastik Spor Okulu öğrencileri ve velileri buluşturdu
İçeriği Görüntüle

Buruk, Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer hakkında olumlu düşüncelerini dile getirdi:

“Çok önemli bir teknik adam. Ülkemize hoş geldi. Bu tür isimlerin Türk futboluna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hem Beşiktaş’a hem de Türk futboluna hayırlı olsun.”

Muhabir: Haber Merkezi