Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 100’den fazla kişinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erbakan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “İstanbul Adliyesi’ne çağırıldığında gelecek bir belediye başkanına, kaçak ya da kaçacak muamelesi yapılarak sabaha karşı gözaltına alınması, adeta hukukun kapısını kırmaktır.” ifadelerini kullandı.

"Siyaseti ve Adaleti Ezip Geçen Bir Tutum"

İmamoğlu ve bazı üst düzey belediye yetkililerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Erbakan, hukuk devleti ilkelerinin ihlal edildiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Siyaseti de, adaleti de ezip geçen bu tutum, 'hukuk devleti'ni tasfiye edip 'savcılar ve yargıçlar devleti'ne geçişin özetidir. Terör örgütü elebaşıyla diyalog kurulan bir dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı aynı terör örgütü ile ilişkilendirmek de ayrıca tezat oluşturan bir durumdur.”

Gözaltılar "Kent Uzlaşısı" ve "Yolsuzluk" Soruşturması Kapsamında

Savcılık, İmamoğlu ve ekibinin "kent uzlaşısı" adı altında İBB iştirakleri olan İstanbul Planlama Ajansı ve BİMTAŞ bünyesinde terör örgütü mensuplarını işe aldığı iddiasıyla soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

“Millet İradesine ve Hukuka Sahip Çıkıyoruz”

Çorum'da Erbakan’a Büyük İlgi: Yoğun katılım oldu Çorum'da Erbakan’a Büyük İlgi: Yoğun katılım oldu

Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi olarak hukuktan ve adaletten yana tavır aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Demokratik yollardan tecelli eden millet iradesine sahip çıkıyoruz. Aksi ispat edilinceye kadar masumiyetin esas olduğu temel hukuk karinesini hatırlatıyoruz.”

Erbakan ayrıca, "Türkiye’nin ayarlarıyla oynamanın, devletin temeli olan adaleti sarsmanın, ekonominin ihtiyacı olan güven ve istikrar arayışına darbe vurmanın kimseye faydası yoktur." diyerek hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.