Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada 2023 seçimleri öncesinde AK Parti ile imzaladıkları 30 maddelik protokolü hatırlatarak, bu protokolün gereklerinin yerine getirilmediğini söyledi. Erbakan, “Biz makam, mevki, ihale istemedik; liyakat istedik, israfı bitirin dedik. Paylaşımda, yönetimde, yargıda adalet istedik.” ifadelerini kullandı.
“Destek verdik, ancak taleplerimiz karşılanmadı”
Erbakan, Cumhur İttifakı’na destek vermelerinin belirli ilkesel şartlara dayandığını belirterek, bu şartların büyük kısmının uygulanmadığını ifade etti. YRP lideri, “2023 seçimleri öncesi AK Parti ile 30 maddelik bir protokol yaptık. Bu protokolün karşılığında Cumhur İttifakı’nı destekledik. Ancak ne yazık ki bunların hiçbiri hayata geçirilmedi.” dedi.
Erbakan’ın aktardığı protokol maddeleri arasında;
İlave vergi getirilmemesi,
Denk bütçe yapılması,
Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesi,
Mazottan vergi alınmaması,
Çiftçi ve esnafın faiz borçlarının silinmesi,
Engelli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması,
Atamalarda adalet ve liyakat ilkelerinin esas alınması,
Çalışan ve emekli gelirlerinin yoksulluk sınırının üzerinde olması gibi konular yer alıyor.
“İsrafın önlenmesi ve adil paylaşım önceliğimizdi”
Fatih Erbakan, hükümetin uygulamalarının bu ilkelerle bağdaşmadığını savunarak, “Bizim talebimiz makam değil, adaletti. İsrafın sona erdiği, liyakat esaslı bir yönetim anlayışı istedik. Ancak yapılan uygulamalar tam tersini gösteriyor. Ülke kaynakları hâlâ adil bir şekilde paylaşılmıyor.” diye konuştu.
YRP lideri, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü için “adil düzen” anlayışının yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Partisinin bu duruşundan taviz vermeyeceğini vurgulayan Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak hem adaletin hem refahın yeniden tesis edilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.



