OMÜ ile Kiev Üniversitesi arasında iş birliği protokolü OMÜ ile Kiev Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

Mercimek köftesi, özellikle gün sofralarında sevilen bir lezzet. İşte tam kıvamında mercimek köftesi yapmanın adımları:

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Maydanoz
Yeşil soğan

Yapılışı

Mercimeği Hazırlayın: Mercimeği iyice yıkayın ve 3 su bardağı su ile bir tencerede kaynatmaya başlayın.
Bulgur Ekleyin: Mercimekler yumuşayıp suyunu çekince üzerine ince bulguru ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
İç Harcı Hazırlayın: Soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine biber salçası, domates salçası ve baharatları ekleyin. Yarım çay bardağı su ekleyerek salçayı iyice karıştırın.
Harcı Birleştirin: Hazırladığınız iç harcı dinlenmiş mercimek ve bulgur karışımına ekleyin.
Yeşillikleri Ekleyin: Maydanoz ve yeşil soğanı ince doğrayarak karışıma ilave edin ve tüm malzemeleri yoğurun.
Şekil Verin ve Servis Edin: Köfte harcına elinizle şekil vererek servise hazırlayın.
Afiyet olsun!