Çorum’un İskilip ilçesinde ekmek almak için evden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor. 86 yaşındaki Eldivas Babayiğit’in kaybolmadan önceki son anları güvenlik kamerasına yansıdı.
16 Ağustos günü saat 14.00 sıralarında Uludere Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Yerliköy’de ikamet eden ve İskilip ilçe merkezindeki kızını ziyarete gelen Eldivas Babayiğit, ekmek almak için evden çıktı. Ancak geri dönmeyince ailesi durumdan endişelenerek güvenlik güçlerine ihbarda bulundu.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalara çok sayıda vatandaş da destek verdi.
UMUTSUZ TELEFON GÖRÜŞMESİ

Kaybolduğu gün akşam saatlerinde torununu telefonla arayan Babayiğit, “Kayboldum, düştüm, kafam yarıldı. Burada öleceğim” sözleriyle yardım istedi. Bunun üzerine ekipler, telefon sinyalinin tespit edildiği bölgede arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Aramalarda 115 personelin yanı sıra kadavra köpekleri ve dronlar da kullanılıyor. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen Babayiğit’e ait bir ize rastlanamadı.

Öte yandan, yaşlı adamın kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Babayiğit’in, elinde ekmek poşetiyle yürüdüğü anlar dikkat çekti.
Ekipler, arama çalışmalarına aralıksız devam ederken, aile ise endişeli bekleyişini sürdürüyor.


