Sınıf öğretmeni Filiz Şahin öncülüğünde uygulanan proje ile; okumaya geçmiş 1. sınıf öğrencilerini Anadolu Masalları ile buluşturmak, okumayı sevdirmek, okuma anlama etkinliklerine katkı sağlamak, masallarda yaşanan olayları hayal edebilmesi ve resme dönüştürmesini sağlamak, atalarından kalan kültürel mirasına sahip çıkmak, dinleme becerilerine katkı sağlamak ve resim yeteneğini geliştirmek, masalları gelecek nesle aktarmak amaçlanıyor.

Bu çerçevede okulda “Masal Köşesi” oluşturuldu.Proje faaliyetleri uzaktan eğitim sürecinde de ediyor.Konuyla ilgili olarak şu bilgiler aktarıldı:

“eTwinning; Avrupa’daki okullar arasında işbirliği, iletişim, proje geliştirme, iyi örnekler ve yenilikleri paylaşma amacı ile öğretmen öğrenci ve okul yöneticilerin bir araya getiren bir platformdur.

Ülkemizde de pek çok okulda olduğu gibi Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olan Filiz Şahin, öğrencileri ile birlikte “Masal Köşem” eTwinning proje ortağı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Farklı okul ve şehirlerden (Şanlıurfa, Zonguldak, Konya, Bitlis, Bingöl, Niğde ve Çanakkale) 10 öğretmenin bir araya gelerek yürüttüğü Masal Köşem eTwinning projesi, uzaktan eğitim döneminde de faaliyetlerine ara vermeksizin devam ediyor.

Masal Köşem projesinde amaçlanan; okumaya geçmiş öğrencilere, Anadolu’da unutulmaya yüz tutmuş masalları okuyup anlamalarını ve resim ile anlatmalarını sağlamak.

Bu proje ile amaçlanan, okumaya geçmiş 1. sınıf öğrencilerini Anadolu Masalları ile buluşturmak, okumayı sevdirmek, okuma anlama etkinliklerine katkı sağlamak, masallarda yaşanan olayları hayal edebilmesi ve resme dönüştürmesini sağlamak, atalarından kalan kültürel mirasına sahip çıkmak, dinleme becerilerine katkı sağlamak ve resim yeteneğini geliştirmek gelecek nesile Anadolu Masallarını aktarmak.”

Öğretmen Filiz Şahin, “Masallar çocukların dil gelişimine ve hayal dünyalarını zenginleştirmeye önemli katkıları vardır. Proje sayesinde çocuklarımızın dil gelişimini ve hayal dünyalarını ufuklarını açmak istiyoruz” diyerek projenin öğrencilere olan katkılarını özetledi.

Mart ayında okulda velilerin ve okul idaresinin katkıları ile Masal Köşesi oluşturuldu.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, okul ziyaretleri kapsamında Yahya Kemal Beyatlı okulunda Masal Köşem projesi ile yakından ilgilenirken, çalışmaları yürüten öğretmen Filiz Şahin’den bilgi aldı.

Projenin Nisan ayı çalışmaları kapsamında oluşturulan Masal Köşem’de veliler ve Okul Müdürü Ersoy Akpınar, öğrencilere masal anlatılar.

Öğretmen Filiz Şahin, e Twinning projelerinin öğrenci merkezli projeler olduğunu ve tüm faaliyetlerin öğretmen rehberliğinde öğrencilerin yaptığını ifade etti.

Proje faaliyetleri uzaktan eğitim sürecinde de ediyor. Uzaktan eğitim şeklinde masal anlatımları yapılırken, öğrencilerden anlatılan masallardan resimlerinin çizilmesi sağlanıyor.

Öğretmen Filiz Şahin, bu türden projelerin öğrencilerde hayal gücü, kendini ifade, özgüven oluşumuna hizmet ettiğini ve web 2.0 araçlarını öğreterek teknolojiyi doğru kullanmayı öğrettiğini söyledi.