Trafikte çıkan tartışmada darbedildiğini öne süren bir yurttaşın sosyal medyada paylaşılan videosu gündem oldu. Yüzünde darp izleri görülen yurttaş, kendisine saldırdığını belirttiği kişiye uygulanan para cezasından mağdura da pay verilmesi gerektiğini savundu.

Saldırgana 480 bin lira ceza kesildiğini ileri sürdü

Sosyal medyada yayılan görüntülerde yurttaş, trafikte yaşanan kavganın ardından karşı tarafa 480 bin lira para cezası uygulandığını iddia etti. Söz konusu cezanın hangi işlem veya ihlaller nedeniyle verildiğine ilişkin resmi bir açıklama ise paylaşılmadı.

Yaşadığı duruma tepki gösteren yurttaş, “Trafikte kavga ettik. Dayağı yiyen ben, parayı devlet aldı” ifadelerini kullandı. Mağdur olduğunu belirten yurttaş, uygulanan para cezasının belirli bir bölümünün kendisine verilmesini istedi.

23 yıllık emek tek bir yumrukla yandı: Yargıtay'dan işçileri sarsacak emsal karar
23 yıllık emek tek bir yumrukla yandı: Yargıtay'dan işçileri sarsacak emsal karar
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi

Videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen yurttaş, kesilen cezadan yüzde 5 oranında pay talep etti. “Dayağı yiyen bizsek aldığınız paradan yüzde 5 komisyonu bize geri verin” diyen yurttaş, yüzünde ve başında oluştuğunu söylediği şişlikleri gösterdi.

Yurttaş, açıklamasının devamında benzer olaylarda darbedilen kişilere de para cezasından pay verilmesi gerektiğini savundu. Talebini mizahi bir dille dile getiren yurttaşın sözleri, sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma konusu oldu.

Görüntüler sosyal medyada gündem oldu

Videonun kısa sürede yayılması üzerine çok sayıda kullanıcı, yurttaşın talebine ilişkin yorum yaptı. Bazı kullanıcılar açıklamaları mizahi bulurken, bazıları ise mağdurların zararlarının tazmin edilmesine ilişkin hukuki süreçleri gündeme getirdi.

Olayın nerede ve ne zaman yaşandığına, uygulandığı ileri sürülen para cezasının içeriğine ve taraflar hakkında yürütülen işlemlere ilişkin resmi makamlarca açıklama yapılmadı.

Muhabir: Haber Merkezi