Çorum’da istihdama yönelik mesleki eğitim çalışmaları kapsamında Yardımcı Eczacı kursu hayata geçirildi. Çorum İŞKUR ile Çorum Eczacı Odası arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen kursta 7 kursiyer eğitim görüyor.

Çorum’da Ahilik geleneği yeniden meydanlara taşınıyor
Çorum’da Ahilik geleneği yeniden meydanlara taşınıyor
İçeriği Görüntüle

32 saat teorik eğitim

Kursiyerler ilk etapta 32 saatlik teorik eğitim alacak. Bu sürecin ardından katılımcılar, istihdam taahhüdünde bulunan 7 farklı eczanede uygulamalı eğitime geçecek.

811405797 1790074682008268 1283219927239277366 N

928 saat pratik eğitim

Pratik eğitim süresi ise toplam 928 saat olacak. Kursiyerlerin bu süreçte mesleki bilgi ve becerilerini sahada geliştirmesi hedefleniyor. Programın sonunda katılımcıların mesleğe daha donanımlı şekilde adım atması ve istihdama katılımının desteklenmesi amaçlanıyor.

Çorum İŞKUR’dan yapılan açıklamada, iş arayan vatandaşların meslek edinmesini ve iş gücü piyasasına katılmasını destekleyen eğitim programlarının devam edeceği belirtildi.

Muhabir: Ebru Çalık