İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Demir başkanlığında düzenlenen toplantıda, sürücü kurslarının eğitim ve sınav süreçlerinde uyulması gereken kurallar ile yeni uygulamalar ele alındı.

Kayıt ve sözleşmeler mercek altında

Toplantıda, kursiyer kayıtlarının Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ücretlerin altında yapılamayacağı vurgulandı. Ayrıca kayıt sırasında öğrenim belgesi, sağlık raporu, adli sicil belgesi ve fotoğraf gibi evrakların eksiksiz şekilde alınması gerektiği hatırlatıldı.

Kursiyerlerin biyometrik fotoğraflarının son altı ay içinde çekilmiş olması ve yüzün net şekilde görünmesi gerektiği belirtilirken, eski fotoğraf kullanılan adayların e-sınava alınamayacağı ifade edildi.

Ders ve sınav uygulamalarına dikkat

Teorik eğitimlerin ders programına uygun şekilde yürütülmesi, grup birleştirilmemesi, her ders öncesinde yoklama alınması ve ders defterlerinin düzenli tutulması gerektiği bildirildi. Usta öğretici yetersizliği nedeniyle sınıf birleştirilmesine izin verilmeyeceği kaydedildi.

Direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında ise randevuda belirtilen araç ve usta öğreticinin hazır bulunmasının zorunlu olduğu, araç arızası veya eğitmenin raporlu olması gibi durumların önceden yazılı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiği aktarıldı.

LGS tercih süreci başladı: Öğrenciler için adım adım tercih rehberi
LGS tercih süreci başladı: Öğrenciler için adım adım tercih rehberi
İçeriği Görüntüle

Kamera sistemi için son tarih 1 Ağustos

Toplantıda ayrıca e-sınav onayları, kayıt silme, sertifika iptali ile araç muayene ve trafik sigortası bilgilerinin resmi yazıyla bildirilmesi gerektiği ifade edildi.

Özel motorlu taşıt sürücü kurslarında, bina girişleri ve koridorları kapsayacak şekilde en az 90 gün kayıt yapabilen güvenlik kamera sistemlerinin 1 Ağustos 2026 tarihine kadar hazır hale getirilmesi için gerekli çalışmaların tamamlanması istendi.

Muhabir: Ebru Çalık