Çorum Tandır Kebabı kuzu etinden yapılan, adından çok tadı ile meşhur bir lezzettir. Bu işi dededen toruna üç nesil boyu sürdürmüşler. 

Kadir Ustanın çıraklığı, “Leylekli” olarak bilinen Karahacı’nın Lokanta’da, babası Nurettin Usta’nın yanında başlamış. Babadan oğula geçmiş bir “tandır kebap ustalığı”. Kadir Hafızoğlu 1961 doğumlu. Çorum’un eski ünlü lokantalarından, “Leylekli” olarak bilinen Hürriyet Meydanı’ndaki Karahacı’nın lokantasında, babası Nurettin Usta’nın yanında çırak olarak başlamış mesleğe. Askerden gelince de, Hamit Cami yanında Yeni Lezzet Lokantası’nı açmış. Tam 41 yıldır, yine aynı sokakta mesleğini sürdürüyor.Çorum’un ünlü “tarihi arastası” Çöplük Çarşısı’nda mütevazı bir kebapçı dükkanı var. Mütevazı, ama ünü Çorum dışına taşmış bir kebapçı… 
Çorum tandır kebabı nasıl yapılır diye sorduğumda-“ 3-4 aylık kuzu etini alırız. Eti tuz ile terbiye eder 1–2 gün bekletiriz. Bu sürede etin kanı tamamen etten ayrılır ve et yumuşar.
Akşama doğru tandırımız sıcakken ertesi gün yakacağımız odunları tandırın içine koyarız. Ertesi güne kadar odunlar iyice gevreyerek kolayca yanacak hale gelir.
Sabahleyin dükkânımıza gelince odunu ateşleriz. Yanan odundan sonra geriye kor ateşi kalır. Bu arada tandırımda iyice ısınır. Daha önceden terbiye edilerek hazırlanmış etleri çengele geçirerek tandırın içindeki miline takarız. Üzeri kapalı şekilde tandırda pişen etler servise hazır hale gelir.
Sabah saat 10.00 başlayan tandır eti servisimiz öyleden sonra 15.00- 16.00 gibi sona erer.” Diye Çorum tandırını anlattı.
Çorum tandırı ile Yozgat tandırının aynı şekilde yapıldığını, Konya tandırının ise “etin suda haşlanarak sonradan üzerinin kızartıldığını, Konya tandırının farklı olduğunu” bildirdi.
Çorumlular onu "Kadir Usta" diye tanıyor, dışarından gelenler de "Buralarda meşhur bir tandırcı varmış" diye dükkanını arıyor, soruyor. Babadan kebapçı olan Kadir Usta, tam 41 yıldır Çorum'un ünlü Çöplük Çarşısı'nda tandır kebabı servis ediyor.
Bu lokantada değişmeyen tek şey lezzet.İşin sırrı mı?

ET,ATEŞ,TUZ,KADİR USTA..