Çorum’da hayvan severler, sahipsiz hayvanlara yönelik yeni yasa teklifine karşı Kadeş Barış Meydanı'nda bir araya geldi. HAYSES-19 Başkanı Evrim Taş, yaptığı açıklamada yasa tasarısını lanetleyerek, belediyelerin görev ihmallerinin bedelini hayvanlara ödetmenin yanlış olduğunu vurguladı.
Ellerinde taşıdıkları pankartlarla seslerini duyuran hayvan severler, “Kanlı katliam zulme hayır” ve “Toplamayın öldüremezsiniz yasayı geri çek” gibi sloganlarla yasa tasarısına tepki gösterdi.
HAYSES-19 Başkanı Evrim Taş’ın Açıklamaları
Hayvanların Sesi 19 Derneği (HAYSES-19) Başkanı Evrim Taş, eylemde yaptığı açıklamada, bazı bürokratlar ve siyasilerin, belediyelerin görev ihmallerinin bedelini hayvanlara ödetmek istediğini belirtti. Taş, kapalı kapılar ardında hazırlanan yasa tasarısının sokaklardaki bütün kedi ve köpeklerin bir süre sahiplendirilip ardından öldürülmesini içerdiğini ifade ederek, tasarıyı lanetlediklerini söyledi.

Taş, “TBMM’de sorun ve çözümü gerçek anlamda görebilen, aklı selim siyasiler olduğunda bu katliam kanununun geçit verilmeyeceğine inanıyoruz. STK’lar ve kamuoyundan gizli hazırlanan bu kan kokan yasa teklifi geri çevrilmelidir. Şimdi hep birlikte haykırıyoruz; yasayı geri çek, yasayı geri çek, yasayı geri çek,” dedi.
Basın açıklamasına CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Aslan Kaya, İl Genel Meclisi Üyesi Ümit Er, Emek Partisi İl Başkanı Muharrem Özünel ve önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Özdel de katılarak destek verdi.
Çorum'da hayvan severler, sahipsiz hayvanların yaşam haklarını korumak için meydanlarda seslerini duyurmaya devam ediyor. Yasa tasarısına karşı tepkilerini dile getiren hayvan severler, yetkililerden bu tasarının geri çekilmesini talep ediyor.



