Çorum İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gece saatlerinde yaptığı huzur ve güven denetimi sırasında şüphe üzerine durdurulan bir cipten 1 adet ruhsatsız tüfek ve 6 adet dolu fişek ele geçirildi. Olay, kentin güvenliği için sürdürülen uygulamaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Ata 8. Sokak’ta gerçekleştirdiği denetimde, İ.S. yönetimindeki 08 AAK 004 plakalı cipi durdurdu. Araçta yapılan aramada ruhsatsız silah ve fişekler bulundu.
Polis Ekipleri Silah ve Fişeklere El Koydu
Denetim sırasında ele geçirilen 1 ruhsatsız tüfek ve 6 adet fişek polis ekiplerince muhafaza altına alındı. Olayla ilgili olarak sürücü İ.S. hakkında adli işlem başlatıldı.
Emniyet yetkilileri, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin kent genelinde aralıksız devam edeceğini bildirdi.
Huzur ve Güven Denetimleri Sürecek
Çorum polisi, suç ve suçlulara göz açtırmamak için denetimlerini sıklaştırıyor. Yetkililer, vatandaşların da şüpheli durumları polis ekiplerine bildirmeleri çağrısında bulundu.
Yapılan açıklamada, “Toplumun huzuru için yürütülen denetimler, suç unsurlarını ve yasa dışı silahları tespit etmek amacıyla kararlılıkla devam edecek” denildi.
Çorum Emniyeti Uyardı
Emniyet yetkilileri, ruhsatsız silah bulundurmanın ciddi yasal yaptırımları olduğunu hatırlatarak vatandaşlara uyarıda bulundu. Çorum’da kamu düzeninin korunması amacıyla benzer denetim ve uygulamaların süreceği vurgulandı.



