Çorum FK puan durumu ve 5. hafta fikstürü: Samsunspor deplasmanı öncesi son durum
Çorum FK puan durumu ve 5. hafta fikstürü: Samsunspor deplasmanı öncesi son durum
İçeriği Görüntüle

Samsunspor Basın Sözcüsü ve İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır, Çorum FK maçı öncesinde takımın son durumunu değerlendirdi. Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Çakır, sakat oyuncuların durumu hakkında bilgi verirken, kırmızı kart cezalısı Elliot Watt’ın Çorum FK karşısında forma giyemeyeceğini açıkladı. Çakır ayrıca ligde ilk 5 hedeflerinden vazgeçmediklerini söyledi.

Çorum FK maçı öncesi eksikler açıklandı

Suat Çakır, Marius Mouandilmadji ve Elayis Tavsan’ın takımla birlikte çalışmalara başlayacağını belirterek, iki oyuncunun da Çorum FK maçına hazır olmasını beklediklerini ifade etti.

Fatih Kaya, Afonso Sousa, Tanguy Coulibaly, Oskar Ohlenschlaeger ve Jaures Assoumou’nun tedavilerinin sürdüğünü aktaran Çakır, Kocaelispor maçında sakatlanan Samet Onur ile Yalçın Kaya’nın tedavilerinin tamamlandığını ve takımla çalışmalara başlayacağını söyledi.

Elliot Watt Çorum FK maçında yok

Samsunspor’da Çorum FK maçı öncesi bir diğer eksik ise Elliot Watt olacak. Çakır, kırmızı kart cezası bulunan Watt’ın karşılaşmada forma giyemeyeceğini açıkladı.

Takımdaki sakat oyuncuların dönmesiyle birlikte kadro derinliğinin artmasını beklediklerini belirten Çakır, önümüzdeki haftalarda daha iyi bir performans ortaya koyacaklarına inandığını söyledi.

İlk 5 hedefimizden vazgeçmedik

Samsunspor’un ligde bulunduğu konumdan memnun olmadıklarını belirten Çakır, Çorum FK maçını bir çıkış karşılaşması olarak gördüklerini ifade etti. Taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Çakır, takımın hedefinin ilk 5 içerisinde yer almak olduğunu söyledi.

Çakır, mevcut puan tablosunda kendi beklentilerinin 2-3 puan gerisinde olduklarını belirterek, Çorum FK karşılaşmasıyla birlikte yeniden yükselişe geçmek istediklerini dile getirdi.

Geleceğin takımını kurduk

Samsunspor’un yalnızca bu sezonu değil gelecek yılları da düşündüğünü belirten Çakır, transfer politikasında genç ve gelişime açık oyunculara yöneldiklerini söyledi.

Yaptıkları transferlerin uzun vadede Samsunspor’a daha fazla katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Çakır, kadro planlamasının teknik heyetin sezon başındaki beklentileri doğrultusunda yapıldığını belirtti.

Sergen Yalçın’ın yorumlarına sert yanıt

Suat Çakır, Samsunspor’un geçen sezona göre daha güçsüz olduğu ve üst sıralarda yer alamayacağı yönündeki yorumları nedeniyle Sergen Yalçın’a da tepki gösterdi.

Çakır, Yalçın’ın Samsunspor kadrosunu ve maçlarını yeterince takip etmediğini savunarak, “Ben onu ciddiye almıyorum” dedi. Diğer futbol yorumcularının Samsunspor hakkında daha farklı değerlendirmeler yaptığını belirten Çakır, kendilerinin dış yorumlardan çok takımın gelişimine odaklandıklarını söyledi.

Çorum FK karşısında çıkış hedefi

Çakır, Samsunspor’un sakat oyuncuların da dönmesiyle daha güçlü bir görüntü vereceğine inandığını ifade etti. Çorum FK maçında taraftar desteğiyle galibiyet alarak yeni bir çıkış yakalamak istediklerini söyledi.

İlk 5 hedefinin halen geçerli olduğunu yineleyen Çakır, Samsunspor’un sezon boyunca bu hedef doğrultusunda mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Muhabir: İhlas Haber Ajansı