Yıldız, “İYİ Parti Komisyon Üyesi Vermemiştir; Çünkü Türklük Tehlike Altındadır!” ifadelerini kullanarak terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik bazı girişimleri sert dille eleştirerek, İYİ Parti’nin milli duruşunu ve hassasiyetlerini vurguladı.
Erkan Yıldız, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İYİ Parti olarak, terör örgütü PKK’nın elebaşı Apo’yu meşrulaştıran hiçbir yapının, hiçbir oluşumun içinde olmadık, olmayacağız. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine, Türklüğe ve milletimizin birliğine sahip çıkmak bizim kırmızı çizgimizdir.”
Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de eleştirerek, “CHP, kendi tabanının ve Türk milliyetçileri olarak mücadele veren onurlu yurttaşların sesine kulak vermeden bu komisyonda yer almayı tercih etmiştir. 2024 yerel seçimlerinde 'bir umut' diye verilen oyların gerçek sahibi milletin kendisidir; kimse bu iradeyi çarpıtma hakkına sahip değildir.” dedi.
Açıklamasında, "Apo" olarak anılan terörist başının serbest bırakılması çağrılarının yakın zamanda yeniden gündeme gelmesini hatırlatan Yıldız, “Bizler, 'Apo' denen alçağın adının geçtiği hiçbir masada kukla olmayız!” ifadeleriyle tepki gösterdi.
Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler, Türkiye Cumhuriyeti ibaresini tabelalardan kaldıranlarla, okullardan Andımız’ı sökenlerle, 'Ne Mutlu Türk’üm Diyene' sözünden rahatsız olanlarla aynı safta yürümeyiz! Gelin, hep birlikte mücadele edelim! Çünkü başka Türkiye yok! Ve unutmayın: Türk’ün Türk’ten başka dostu yok!”
Son olarak, birkaç gün önce cezaevinden tahliye edilen bir “Apocu”nun davul zurnayla karşılandığını hatırlatan Yıldız, bu tür gelişmelerin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine işaret etti. “Bugün serbest bırakılanlar, yarın 'Apo’ya özgürlük' naralarıyla kapımıza dayanacak!” uyarısında bulunan Yıldız, milletin bu kirli planlara karşı uyanık olması gerektiğini söyledi.
İYİ Parti'nin duruşunun net olduğunu belirten Erkan Yıldız, “Biz, bu vatanın bölünmez bütünlüğünü, şehitlerimizin aziz hatırasını ve Türk milletinin onurunu sonuna kadar savunacağız! Bu sadece bir siyasi duruş değil, bir varoluş mücadelesidir!” diyerek açıklamasını tamamladı.

