CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP kurultayına ilişkin istinaf mahkemesinin verdiği mutlak butlan kararının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kuşoğlu, CHP'nin birlik içinde kalması gerektiğini vurgulayarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında doğrudan görüşme yapılmasının önemine dikkat çekti.
T24'e konuşan Kuşoğlu, Türkiye'nin zorlu bir siyasi süreçten geçtiğini belirterek, parti içindeki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi.
Özel ve Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi gerektiğini söyledi
Kuşoğlu, mahkeme kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'i telefonla aradığını bildiğini ancak iki ismin henüz yüz yüze görüşmediğini ifade etti.
Parti içindeki farklı grupların ve geçmiş dönem yöneticilerinin bir araya gelerek çözüm üretmesi gerektiğini belirten Kuşoğlu, "Özgür Bey ile Kemal Bey'in oturup konuşması lazım. Bu konularda ekipler kurulup görüşmeler yapılmalı" değerlendirmesinde bulundu.
CHP'nin bir arada kalmasının önemine vurgu yaptı
Partinin mevcut siyasi atmosferde birlik içinde hareket etmesi gerektiğini savunan Kuşoğlu, CHP'nin Türkiye açısından önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.
Siyasi tartışmaların parti içindeki ayrışmaları derinleştirmemesi gerektiğini belirten Kuşoğlu, geçmişte parti yönetiminde görev almış isimlerin de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti.
Devlet aklı değerlendirmesi dikkat çekti
Röportajında "devlet aklı" kavramına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kuşoğlu, Türkiye'de tarihsel olarak devlet aklının etkili olduğunu savundu.
Siyasetin ve parlamentonun zayıfladığı dönemlerde devlet aklının daha görünür hale geldiğini öne süren Kuşoğlu, "Devlet aklı bir şeyler yapmaya çalışıyor sanki kendine göre. Doğru mu yapıyor, yanlış mı yapıyor onu bilmiyoruz. Sıkıntımız orada" ifadelerini kullandı.
CHP yönetimine yönelik değerlendirmelerde bulundu
Kuşoğlu, mevcut CHP yönetiminin vatandaşların günlük sorunlarına yeterince odaklanamadığı yönünde eleştiriler bulunduğunu da dile getirdi.
Özgür Özel'in son dönemde yoğun şekilde Silivri ziyaretleri gerçekleştirmesinin parti içinde farklı değerlendirmelere neden olduğunu belirten Kuşoğlu, bunun da parti içindeki tartışmaların başlıklarından biri olduğunu ifade etti.
Kılıçdaroğlu'nun rövanşist duygularla hareket etmediğini savundu
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaşanan süreçte rövanş alma amacıyla hareket etmediğini savunan Kuşoğlu, dava sürecinin doğrudan Kılıçdaroğlu tarafından başlatılmadığını söyledi.
Kılıçdaroğlu'nun özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen eleştirilerden olumsuz etkilendiğini ifade eden Kuşoğlu, geçmişte yaşanan fiziksel saldırılardan daha fazla etki bırakan unsurun sosyal medya kaynaklı eleştiriler olduğunu öne sürdü.
Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin de konuştu
Kuşoğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda farklı isimlere sahip olduğunu belirterek, adayın yalnızca bir kişiyle sınırlı olmadığını ifade etti.
Özgür Özel'in de, Mansur Yavaş'ın da veya başka isimlerin de aday olabileceğini belirten Kuşoğlu, mevcut siyasi sistemin potansiyel adayların ortaya çıkmasını zorlaştırdığını savundu.
Röportajın sonunda Kuşoğlu, yaşanan sürecin daha iyi yönetilebileceğini düşündüğünü ve etkili bir iletişim stratejisinin oluşturulamaması nedeniyle uzun süre sessiz kalmayı tercih ettiğini söyledi.


