CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün saat 13.30’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenecek CHP Grup Toplantısı’nda konuşacak. CHP’de “mutlak butlan” kararı sonrası başlayan tartışmaların ardından yapılacak toplantıda Özel’in, hukuki süreç ve siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Özel’in açıklamalarında, son dönemde gündeme gelen yeni parti iddiaları, CHP’de yaşanan gelişmeler ve bundan sonraki süreçte izlenecek yol haritasına ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor.

Gözler Özel’in vereceği mesajlarda

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin mahkeme sürecinin ardından başlayan tartışmalar, parti içindeki siyasi gündemin ana başlıklarından biri haline geldi.

Özgür Özel’in grup toplantısında, yaşanan gelişmeleri değerlendirmesi, hukuk sürecine ilişkin görüşlerini paylaşması ve CHP içerisindeki tartışmalara yönelik açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Yeni parti iddiaları gündemde

Özel’in daha önce yaptığı açıklamalarda, yeni bir siyasi oluşum ihtimaline ilişkin hazırlıkların sürdüğü yönündeki değerlendirmeleri gündeme gelmişti. Parti adı, logo, program ve tüzük gibi başlıklarda çalışmalar yapıldığı iddia edilirken, konuya ilişkin henüz resmi bir kuruluş açıklaması yapılmadı.

Kulislerde yeni oluşum için temmuz sonu veya ağustos başı gibi tarihler konuşulurken, CHP’den ayrılacak isimler ve olası yol haritasına ilişkin farklı değerlendirmeler yapılıyor.

Milletvekillerinin durumu merak ediliyor

Yeni bir siyasi hareket ihtimaliyle birlikte bazı milletvekillerinin nasıl bir tutum alacağı da siyasi kulislerde tartışılıyor.

Özgür Özel’in yeni partisine geçecek vekiller belli oldu: İşte kulislerde konuşulan liste
Özgür Özel’in yeni partisine geçecek vekiller belli oldu: İşte kulislerde konuşulan liste
İçeriği Görüntüle

Bazı kaynaklarda çok sayıda milletvekilinin Özgür Özel ile birlikte hareket edebileceği öne sürülürken, bazı milletvekillerinin ise hukuki sürecin devam etmesi nedeniyle CHP içerisinde kalmayı tercih edebileceği ifade ediliyor.

Toplantılar devam edecek

Özgür Özel’in grup toplantısının ardından kendisine destek veren seçilmiş il başkanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

Özel’in 22 Temmuz Çarşamba günü yapılması planlanan Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına da katılacağı belirtilirken, bu görüşmelerin ardından siyasi sürece ilişkin yeni değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi