Tahtasız, kadınların hak ve özgürlük mücadelesine dikkat çekerek kadınların sesiyle bir araya geldiklerini ifade etti.
Etkinliğe CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Güngör ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Meriç’in öncülüğünde İl Başkanı Dinçer Solmaz, Merkez İlçe Başkanı Resul Yiğitoğlu ile il ve ilçe yöneticileri katıldı. Programda kadınların yaşam hakkı, emeği ve özgürlüğü için verilen mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Kadınların hak mücadelesinin yalnızca kadınlar için değil, adalet ve eşitlik için verilen bir mücadele olduğunu belirten CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, “21. yüzyılın Türkiye’sinde kadınların sokak ortasında katledilmesini, güvencesiz işlerde hayatlarını yitirmelerini kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Tahtasız, 1857 yılında New York’ta hayatını kaybeden 129 kadın işçi ile Dilovası’nda tekstil atölyesinde çıkan yangında yaşamını yitiren altı kadın işçiyi rahmetle andıklarını belirterek kadınların emeğinin yok sayılamayacağını ve seslerinin susturulamayacağını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada her şey kadının eseridir” sözünü hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, kadınların hayatın her alanında daha güçlü şekilde yer alması için mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.


