CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda usulsüzlük yapıldığı ve para karşılığı oy kullandırıldığı iddiasıyla açılan davanın duruşması Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada tanık olarak dinlenen Adem Soytekin'in beyanlarının ardından mahkeme, duruşmayı 16 Eylül 2026 tarihine erteledi.

12 sanığın yargılandığı dava ertelendi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin davada, Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet edildiği iddiasıyla aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, dosyadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından davayı 16 Eylül 2026 saat 10.00'a erteledi.

Adem Soytekin tanık olarak dinlendi

Duruşmada İstanbul'dan SEBGİS aracılığıyla bağlanan Adem Soytekin tanık sıfatıyla ifade verdi. Soytekin, müteahhitliğini yaptığı projede Kiptaş tarafından oluşturulduğunu öne sürdüğü "VIP liste" kapsamında bazı CHP'li isimler ve yakınlarına daire satıldığını iddia etti.

Ancak Soytekin, söz konusu satışların CHP kurultayı için yapıldığına veya delegelerin iradesini etkilemeyi amaçladığına ilişkin herhangi bir bilgisi ya da görgüsü bulunmadığını söyledi.

VIP liste iddiası gündeme geldi

Soytekin, 350 dairelik projede yaklaşık 100 dairenin Kiptaş tarafından belirlenen kişilere satıldığını ileri sürdü. Bu kişilere ödeme kolaylığı sağlandığını ifade eden Soytekin, satışların bedelsiz yapılmadığını ve dairelerin ücret karşılığında satıldığını belirtti.

Mahkeme başkanının, bu satışların delegelerin iradesini etkilemek amacıyla yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusuna Soytekin, böyle bir konuda bilgisinin olmadığını söyledi. Kurultay süreciyle ilgili siyasi bir takip yapmadığını da ifade etti.

Seydim Köyü’nde yağmur ve şükür duasına katıldılar
Seydim Köyü’nde yağmur ve şükür duasına katıldılar
İçeriği Görüntüle

Sanık suçlamaları reddetti

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Özgen Nama ise otelde delegelere para dağıttığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Nama, olay günü otelin lobisinde bulunduğunu, hiçbir kata çıkmadığını ve bunun kamera kayıtlarıyla sabit olduğunu belirterek hakkındaki tüm suçlamaları reddetti ve beraatini talep etti.

CHP avukatı da duruşmaya katıldı

Duruşmayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen avukat da takip etti. Avukat, müşteki bölümünde yer alırken, bu aşamada herhangi bir beyanda bulunmayacağını, dosyadaki delillerin incelenmesinin ardından değerlendirme yapacağını mahkemeye bildirdi.

Mahkeme heyeti, tanık beyanları ve savunmaların ardından davanın görülmesine 16 Eylül 2026 tarihinde devam edilmesine karar verdi.

Muhabir: Haber Merkezi