Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Merkez İlçe'de yaklaşan mahalle delege seçimleri öncesi "Mavi Liste" grubu manifestosunu kamuoyuyla paylaştı. “Umudu sokak sokak örgütlemeye geliyoruz” vurgusuyla dikkat çeken metinde, yerelden genele bir dönüşüm hedeflendiği belirtildi.
“İktidara Giden Yolda Yeni Kadrolar Belirlenecek”
Açıklamada, gerçekleştirilecek seçimlerin partiyi iktidara taşıyacak kadroların belirlenmesi açısından kritik olduğuna dikkat çekildi. CHP’li seçmenlere ve partililere seslenilen manifestoda, “Bu seçimler, haksız yere tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun mücadelesine omuz verecek nitelikli ve dinamik kadroların belirleneceği bir fırsattır” ifadeleri kullanıldı.
“Tabandan Gelen Bir Anlayışla Yola Çıktık”
Mavi Liste manifestosunda, üretken ve umut dolu bir siyaset anlayışıyla hareket edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Partili yol arkadaşlarımızla, diri, heyecanlı ve umut dolu bir kadroyla; parti büyüklerimizin tecrübeleri, kadın ve gençlerin azmiyle yola çıktık. Partimizin geleceği, özverili, çalışkan ve iyi niyetli vatandaşlarımızın sorumluluk almasına bağlıdır.”
Kadınlar, Gençler ve Emekçilere Vurgu
Mavi Liste’nin siyaset anlayışında kadınlar, gençler ve emekçilerin merkezi bir yer tuttuğu vurgulandı. Açıklamada şu çağrı yer aldı:
“Emekçilere, kadınlara, gençlere ulaşarak onları siyasetin öznesi haline getirerek siyasi cesareti ve adaleti örgütlemek istiyoruz.”
“Ayrışma Değil Birlik” Mesajı
Manifestoda kişisel odaklı siyaset anlayışına karşı çıkılarak, topyekûn bir mücadeleyle ayrışmanın değil, birliğin sağlanmak istendiği ifade edildi. Ayrıca, demokrasi, toplumsal huzur ve adalet hedefleri öne çıkarıldı:
“Karanlığın aydınlığa dönüşmesi için umut aradığımız bu günlerde, umudu sokak sokak örgütlemek istiyoruz.”
“Mavi Liste'de Buluşmaya Davet Ediyoruz”
Manifestonun sonunda, yaklaşan Çorum Merkez İlçe Mahalle Delege Seçimleri için tüm partililer Mavi Liste’de buluşmaya davet edildi:
“Bu azim, inanç ve kararlılıkla siz değerli yol arkadaşlarımızı örgütümüzü Mavi Liste'de buluşmaya davet ediyoruz.”



